Посухою в Україні охоплені близько 70% посівних площ
Посухою в Україні охоплені близько 70% посівних площ

Посухою в Україні охоплені близько 70% посівних площ

За інформацією агрометеорологів, близько 70% площ для посіву охоплені посухою. Про це на брифінгу сказала речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха, повідомляє кореспондент Укрінформу, пише agronews.ua.

«У нас дійсно були аномально високі значення температури і впродовж літа, і у вересні… Тобто в нас наразі триває метеорологічне літо, тому що температура не знизилася настільки, щоб можна було фіксувати факт настання метеорологічної осені. Тобто на календарі – так, але метеорологічна – ні. Метеорологічна осінь починається тоді, коли середня добова температура у певному регіоні впродовж кількох днів 15 градусів і нижче. Наразі ми маємо вищі показники практично по всіх областях України і також плюс на додачу ще високих значень температури в нас дуже високий дефіцит опадів», – сказала Птуха.

Вона відзначила, що упродовж літа дефіцит опадів особливо спостерігався у південних, східних та центральних регіонах.

За словами пані Наталії, зараз близько 70% площ для посіву охоплені посухою, навіть метровий шар абсолютно сухий. Переважно це стосується знову ж таки південного сходу України.

“І це впливає і на посівну, яка зараз починається. Вона досить повільно починається, але все ж таки сподіваємося, що ще є шанс, що це не завдасть сильної шкоди, наприклад, для врожаю наступного року», – сказала речниця Укргідрометцентру.



Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader