Театр на Контрактовій площі отримав нову назву
Театр на Контрактовій площі отримав нову назву

Театр на Контрактовій площі отримав нову назву

Сьогодні, 19 вересня Київрада ухвалила рішення про перейменування комунального закладу «Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва» на комунальний «Театрально-видовищний заклад культури «Київський муніципальний академічний театр опери та балету». Скорочене найменування театру – Київська опера. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Рішення було прийнято на пленарному засіданні Київради.

За словами депутатки Київради і голови постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторії Мухи, стара  назва театру не відповідала напрямам його діяльності, не розкривала його сучасний профіль, є застарілою та потребує осучаснення.

«Два роки тому театр відсвяткував своє 40-річчя. Всупереч викликам, спричинених воєнним станом, колектив театру зберігся, продовжує свою діяльність і демонструє позитивні результати. Протягом 40 років роботи театр значно змінився та трансформувався із суто дитячого та юнацького формату в культурний простір для всіх глядачів. Сьогодні в афіші театру налічується близько 60 постановок. Загалом за час існування театру тут провели понад 200 вистав, причому понад 40 із них поставили вперше. Це роботи композиторів-класиків, сучасних українських та іноземних авторів, серед яких – опери, балети, мюзикли, музичні казки, симфонічні та вокально-симфонічні концерти, а також освітні програми для різної аудиторії. Сьогодні це прогресивний та сучасний театр, який щосезону пропонує нові прем’єри та дивує як дорослих, так і дітей», – розповіла Вікторія Муха.

Депутатка наголосила, що протягом останніх років із балетного репертуару театру вилучили твори російських і радянських композиторів та впровадили виконання оперних вистав європейської класики в перекладах на українську мову, що дає змогу глядачу краще розуміти сюжет.

Раніше повідомлялося, що у  Національному театрі ім. Івана Франка під час заміни оббивки на кріслах глядацької зали знайшли річ, яка стане музейним експонатом театру. 
 

Источник материала
loader
loader