Ціни на нафту коливаються на тлі даних засідання Федеральної резервної системи та запасів у США
Ціни на нафту коливаються на тлі даних засідання Федеральної резервної системи та запасів у США

Ціни на нафту коливаються на тлі даних засідання Федеральної резервної системи та запасів у США

Ціни на нафту еталонних марок слабко коливаються у четвер, 19 вересня, трейдери оцінюють підсумки вересневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС) і дані про нафтові запаси у Сполучених Штатах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $73,73 за барель, що на 8 центів вище, ніж на закриття попередніх торгів. За підсумками минулої сесії, ці контракти здешевшали на 5 центів (0,1%), до $73,65 за барель.

Ф'ючерси на нафтуWTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися на 5 центів, до $70,86 за барель. У середу контракт здешевшав на $0,28 (0,4%), до $70,91 за барель.

ФРС у середу знизила ключову процентну ставку на 50 базисних пунктів (б.п.) – до 4,75-5% річних. Зниження стало першим з березня 2020 року й рекордним з 2008 року. До цього Федрезерв не змінював ставку вісім засідань поспіль. Глава Федрезерву Джером Пауелл заявив, що Федрезерв може уповільнити пом'якшення ДКП, якщо інфляція виявиться стійкою.

Рішення Федрезерву активно розпочати пом'якшення грошово-кредитної політики може підтримати американську економіку, але, з іншого боку, може вказувати на економічні проблеми у найбільшому споживачі палива у світі.

Напередодні стало відомо, що запаси нафти в США минулого тижня зменшилися на 1,63 млн барелів, тоді як експерти очікували скорочення всього на 100 тис. барелів.

Товарні запаси бензину зросли на 69 тис. барелів, дистилятів – на 125 тис. барелів. Аналітики чекали збільшення запасів бензину на 1 млн барелів та аналогічного підвищення запасів дистилятів.

Зі слів Боба Ягера з Mizuho Securities, на дані про запаси напевно вплинув ураган «Франсін», що охопив узбережжя Мексиканської затоки минулого тижня.

«Проблема з «ураганними» звітами полягає в тому, що цифри різко змінюють напрямок уже в наступному звіті, коли нафтова інфраструктура відновлює роботу», – зазначив експерт

Теги по теме
нефть
Источник материала
loader
loader