У Лівані число загиблих внаслідок вибухів пейджерів та рацій зросло до 37
У Лівані число загиблих внаслідок вибухів пейджерів та рацій зросло до 37

У Лівані число загиблих внаслідок вибухів пейджерів та рацій зросло до 37

Щонайменше 37 людей загинули у Лівані внаслідок вибухів пейджерів та портативних рацій 17 та 18 вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

«За даними місцевої влади, кількість загиблих у Лівані цього тижня внаслідок низки вибухів рацій та пейджерів зросла до 37 осіб», - йдеться у повідомленні.

За даними Міністерства охорони здоров'я Лівану, у середу внаслідок другої хвилі вибухів загинули 25 та були поранені понад 600 осіб.

Ці атаки посилили побоювання щодо повномасштабної війни між Хезболлою та Ізраїлем, який не підтвердив та не спростував відповідальності за операції. Останніми днями Ізраїль перекинув додаткові війська до свого північного кордону з Ліваном, а міністр оборони Йоав Галлант оголосив про «новий етап» у боях країни з ісламістськими бойовиками.

Незрозуміло, якою мірою вибухи цього тижня у Лівані підірвали боєздатність «Хезболли». Організація заявила, що вживе заходів у відповідь, а її лідер Хасан Насралла має виступити з промовою пізніше сьогодні.

Прем'єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті заявив, що його країна подасть скаргу проти Ізраїлю в Організацію Об'єднаних Націй, та попросив Раду Безпеки ООН, яка збирається зустрітися у п'ятницю для обговорення ситуації, ухвалити резолюцію, щоб стримати Ізраїль від подібних атак.

Як повідомляв Укрінформ, понад 2 тисячі людей по всьому Лівану, включаючи членів «Хезболли» та медиків, зазнали поранень у вівторок, коли пейджери, які бойовики використовували для зв'язку, вибухнули по всій країні.

Також повідомлялося, що пейджери, які здетонували, були останньої моделі, їх «Хезболла» завезла в країну протягом останніх місяців.

Ізраїльські військові відмовилися коментувати причетність до вибухів.

Фото: Wael Hamzeh/EPA

Теги по теме
Израиль Взрыв
Источник материала
loader
loader