Україна в ОБСЄ пояснила, для чого Силам оборони потрібна далекобійна зброя
Україна в ОБСЄ пояснила, для чого Силам оборони потрібна далекобійна зброя

Україна в ОБСЄ пояснила, для чого Силам оборони потрібна далекобійна зброя

Україна закликає міжнародну спільноту надати їй далекобійну зброю з метою знищення російських літаків на аеродромах задля захисту цивільного населення.

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому під час чергового засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ наголосила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко.

"Агресивна війна Росії проти моєї країни вимагає негайних і рішучих дій з боку міжнародної спільноти. Вкрай важливо, щоб на кожну російську атаку була пропорційна відповідь – за допомогою військової сили, санкцій та практичних кроків для притягнення РФ до відповідальності", - заявила вона.

Костенко наголосила на важливості діяти на випередження і змусити Російську Федерацію "визнати неможливість продовження злочинної агресивної війни та знищення Української держави".

"Стійкість ЗСУ, які щодня відбивають сотні ворожих атак, попри перевагу Росії в артилерії та авіації, є яскравим свідченням цього. У цьому контексті здатність уражати цілі на російській території набуває особливого значення. Зброя великої дальності, здатна досягати критично важливих російських військових об'єктів, є ключем до послаблення потенціалу агресора, запобігання подальшій ескалації та порятунку людських життів", - зазначила українська дипломатка.

За її словами, зволікання з постачанням Україні необхідної зброїозначатиме лише нові руйнування та жертви серед цивільних українців.

"Ми знаємо військові аеродроми, з яких злітають російські літаки, маршрути постачання бомб і ракет, бази, де розміщені пускові установки. Кожен день зволікання з прийняттям цього важливого рішення – кожен день без необхідної зброї – означає, що черговий російський літак скине бомбу на житловий будинок, школу чи лікарню", - наголосила Костенко.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський заявив, що для України є важливим, аби інші держави почули її аргументи щодо далекобійної зброї та всієї оборонної співпраці з партнерами.

Теги по теме
Украина война Оружие ОБСЕ
Источник материала
loader
loader