YouTube використовуватиме ШІ для створення ідей, назв і навіть повних відео
YouTube використовуватиме ШІ для створення ідей, назв і навіть повних відео

YouTube використовуватиме ШІ для створення ідей, назв і навіть повних відео

Штучний інтелект широко поширений у всьому портфоліо продуктів Google, і YouTube застосовує деякі з найновіших технологій компанії, щоб допомогти творцям творити. У середу на заході Made on YouTube у Нью-Йорку компанія анонсувала серію функцій, пов’язаних зі штучним інтелектом, на платформі, включно з парою, яка може змінити те, як автори створюють відео — і відео, які вони створюють.

Перша функція — це нова вкладка «Натхнення» в додатку YouTube Studio, яку YouTube обмежено тестував протягом останніх кількох місяців. Завдання вкладки, по суті, полягає в тому, щоб підказати вам, що робити: інструмент на основі штучного інтелекту запропонує концепцію для відео, надасть заголовок і ескіз і навіть напише схему та перші кілька рядків відео для вас. YouTube розглядає його як корисний інструмент мозкового штурму, але також визнає, що ви можете використовувати його для створення цілих проєктів. І я лише припускаю, але можу посперечатися, що ці ідеї, створені штучним інтелектом, будуть до біса гарними для використання алгоритму YouTube.

Надихаючись штучним інтелектом, ви можете створювати відео зі штучним інтелектом за допомогою Veo, надпотужної відеомоделі DeepMind , яка зараз інтегрується в YouTube Shorts. Veo здебільшого буде частиною функції «Екран мрії», над якою працює YouTube, яка є розширенням концепції зеленого екрана, але з різноманітними фонами, створеними ШІ. Ви також зможете створювати повні відео Veo, але лише з кліпами тривалістю до шести секунд. (Через кілька секунд відео штучного інтелекту стає... дуже дивним.)

Veo інтегровано прямо у звичайний редактор Shorts, «як це кадри з моєї камери», — каже Сара Алі, директор з управління продуктами YouTube. Але вона підкреслює, що все ще залежить від бачення творця, щоб об’єднати все це разом. Кліпи також матимуть водяні знаки за допомогою інструменту SynthID від DeepMind , а також візуальну індикацію того, що вони створені ШІ.

Обидві ці функції розгортаються повільно, і вони повинні з’явитися для творців наприкінці цього або на початку наступного року. На YouTube також з’являться інші функції ШІ. Функція автоматичного дубляжу платформи, яка перетворює відео на кілька мов, доступна для більшої кількості авторів і мов. Він також надає творцям інструменти штучного інтелекту, за допомогою яких можна взаємодіяти з шанувальниками через новий розділ програми «Спільноти».

Є кілька захопливих можливостей того, що може статися, коли творцям стане легше створювати нові речі, але також можливо, що YouTube незабаром буде переповнений штучним інтелектом, написаним і навіть створеним штучним інтелектом відео, які виглядають і звучать і почувати себе приблизно так само. Більшість із цих нових функцій можуть бути корисними інструментами чи ярликами для створення помиїв, і кожен творець має вирішити, якими вони хочуть бути. Але з погляду YouTube, компанія витратила останні кілька років, намагаючись знизити планку, щоб стати автором YouTube, зокрема через Shorts, оскільки вона намагається конкурувати з TikTok та Instagram та незліченною кількістю інших місць, де люди зараз створюють речі. Здається впевненим, що штучний інтелект може полегшити роботу творців практично кожну частину — і, можливо, змусити їх створювати ще більше.

Источник материала
loader
loader