СБУ затримала коригувальника російських ударів по Харкову
СБУ затримала коригувальника російських ударів по Харкову

СБУ затримала коригувальника російських ударів по Харкову

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харкові місцевого жителя, який збирав інформацію для російської розвідки про локації підрозділів Сил оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Як з'ясувало слідство, чоловік коригував ракетно-бомбові удари росіян по прифронтовому місту та прилеглих територіях.

Пріоритетними цілями ворога були пункти тимчасового базування українських військ, які залучені до бойових дій на Харківському напрямку.

Щоб навести керовані авіабомби та ракетне озброєння на локації Сил оборони, російська спецслужба дистанційно завербувала 42-річного безробітного.

У поле зору росіян він потрапив через прокремлівські дописи у Телеграм-каналах. На нього вийшов кадровий співробітник Головного управління Генштабу Збройних сил РФ і запропонував співпрацю.

За вказівкою співробітника спецслужб чоловік регулярно обходив райони Харкова, приховано фіксував розташування Сил оборони та позначав відповідні координати на гугл-картах і месенджером відправляв звіт російському куратору.

Співробітники СБУ викрили агента ще на початковому етапі його розвідактивності, що дозволило своєчасно убезпечити позиції українських військ.

Після документування кожного кроку злочинних дій фігуранта затримали у власному помешканні.

Під час обшуків у чоловіка вилучили мобільний телефон, який він використовував для фотографування військових об’єктів та комунікації з російським ГРУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ завершила досудове розслідування щодо чотирьох російських агентів, які планували влаштувати підриви у будівельних гіпермаркетах і поблизу кафе у Києві та на оборонному підприємстві у Львові.

Фото: СБУ

Теги по теме
СБУ Харьков
Источник материала
loader
loader