Зацвіте будь-яка квітка: потрібне підживлення копійчаною пігулкою
Зацвіте будь-яка квітка: потрібне підживлення копійчаною пігулкою

Зацвіте будь-яка квітка: потрібне підживлення копійчаною пігулкою

Ви могли не здогадуватися про це, та звичайнісіньке активоване вугілля може стати незамінним добривом для ваших кімнатних рослин. А про те, як його використовувати, розповідають Поради 24.

Чим корисне добриво з активованого вугілля

Мабуть, складно буде знайти ще дешевше добриво, ніж вугілля – а воно тим часом надзвичайно корисне для усіх кімнатних рослин. Всього за кілька гривень ви можете отримати засіб, який змусить усі ваші рослинки вдома піти у ріст та дуже скоро викинути цвіт.

Отож, ось які корисні властивості виділяють у добрива з активованого вугілля:

  • Нейтралізація токсинів – активоване вугілля використовують як сорбент, адже воно може вбирати з ґрунту різні токсичні речовини.
  • Профілактика хвороб. Часто через надмірний чи просто неправильний полив, а також через бактерії в ґрунті рослина починає гнити. І це може не тільки зіпсувати її, але й спровокувати появу неприємних запахів в домі. Втім, якщо ви скористаєтеся активованим вугіллям, ця проблема навіть не постане.
  • Покращення родючості. Активоване вугілля можна назвати своєрідним "бустером", який може не тільки зміцнити рослину, але й сприятиме її росту.

Активоване вугілля можна або розтирати в порошок, або ж розчиняти 1 таблетку в 100 мілілітрах води і поливати рослини розчином раз на тиждень. До речі, використовувати активоване вугілля можна і для зрізаних квітів у вазі, щоб вони довше радували вам око своїм цвітінням.

Але найкраща якість вугілля – це те, що добриво з нього підходить для усіх рослин, навіть для надзвичайно вибагливих у догляді орхідей.

Зацвіте будь-яка квітка: потрібне підживлення копійчаною пігулкою - Фото 1
Орхідеї можна підживлювати вугіллям / Фото Pexels

Коли використовувати добриво для орхідей

Якщо ваша орхідея захворіла, і в неї вже зів'яло листя та з'явилася цвіль, добриво не допоможе – потрібна повна пересадка рослини у нову землю. Але при цьому ви можете використати активоване вугілля, щоб покращити її ріст та відновлення. Ним можна присипати ранки від зрізаного листя, а також додавати у субстрат для орхідей.

Любиш лайфхаки, які допомагають створити затишок в домі. Лови ще один! Забезпечити особливий аромат допоможе 100% арабіка від Gemini. Обсмажена спеціально під еспресо, вона наповнить дім кавово-вершковими нотками. Для максимального ефекту радимо купувати каву в зернах та заварювати з допомогою професійної кавомашини чи гейзерної кавоварки.

Пігулки потрібно рівномірно розподілити по горщику, адже якщо покласти їх в одне місце, тоді результату це не дасть.

Источник материала
loader
loader