Змінився керівник офісу ФАО в Україні
Змінився керівник офісу ФАО в Україні

Змінився керівник офісу ФАО в Україні

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) призначила пана Мохаммеда Азуку, громадянина Йорданії, виконуючим обов'язки голови офісу ФАО в Україні.

Про це говориться у повдіомленні ФАО.

«Маючи понад 20-річний досвід роботи в штаб-квартирі ФАО та в проєктах надзвичайного реагування по всьому світу, Мохаммед Азука очолюватиме діяльність ФАО з підтримки сільськогосподарського сектору України в умовах тривалих зусиль з відновлення та розвитку», — говориться у повідомленні.

Під керівництвом Мохаммеда Азуки ФАО в Україні має на меті зміцнити співпрацю з урядом країни та партнерами для задоволення як нагальних гуманітарних потреб, так і довгострокового розвитку сільського господарства.

«ФАО залишається непохитною у підтримці відновлення сільського господарства України під час війни. Стійкість українських фермерів та сільських родин справді надихає, і ми прагнемо допомогти їм відновити виробництво продуктів харчування та засоби до існування, забезпечуючи стале майбутнє для агропродовольчих систем країни», — зазначив Мохаммед Азука.

В організації уточнили, що з моменту повномаштабного вторгнення у 2022 році ФАО надала критично важливу підтримку понад 250 тис. сільських родин, забезпечивши їх насінням овочів та насіннєвою картоплею, кормами для тварин, одноденними курчатами, грошовою допомогою та ваучерами. Крім того, ФАО підтримала понад 13 тис. фермерів, надавши їм обладнання для тимчасового зберігання зерна, насіння зернових, генератори та відповідні гранти, що дозволило їм відновити виробництво та зміцнити ланцюги доданої вартості.

Источник материала
loader
loader