В ISW оцінили ймовірність нової мобілізації в Росії
В ISW оцінили ймовірність нової мобілізації в Росії

В ISW оцінили ймовірність нової мобілізації в Росії

Мобілізація в РФ залишається малоймовірною у короткотерміновій та середньостроковій перспективі, адже російський лідер Володимир Путін побоюється, що це стане прямою загрозою стабільності його режиму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ISW.

Повідомляється, що президент РФ Володимир Путін раніше відхилив прохання міністерства оборони компенсувати втрати військ РФ, оголосивши ще одну хвилю мобілізації навесні 2024 року, щоб уникнути політичних витрат, пов’язаних з таким кроком.

Фахівці ISW оцінили повідомлення про можливість оголошення Кремлем ще однієї хвилі мобілізації як до інавгурації Путіна, так і після початку операції ЗСУ у Курській області у серпні 2024 року та дійшли висновку, що Путін наразі не санкціонував таку мобілізацію.

Зазначається, що нещодавно російське опозиційне видання Meduza повідомило, що джерела, близькі до уряду РФ, стверджували, нібито Кремль розглядав ідею мобілізації відразу після початку Курської операції, але російський уряд та пов'язані з Кремлем бізнесмени виступили проти цього.

Зазначається, що Путін послідовно сигналізував протягом усієї операції ЗСУ в Курській області про свою прихильність до набору добровольців, хизуючись кількістю новобранців, зацікавлених в участі у бойових діях в Україні. Також у відповідь на дії українських військ диктатор РФ особисто зустрічався з російськими добровольцями.

Як йдеться у звіті ISW, Путін не скористався заходом українських військ у Курську область як можливістю підготувати російське суспільство до мобілізації в короткій та середньостроковій перспективі. Натомість він вирішив сформувати нові нерегулярні збройні формування та розширити зусилля з вербування російських добровольців.

Як зазначають в ISW, Кремль та міноборони РФ значною мірою шокували російське суспільство, коли оголосили часткову мобілізацію наприкінці вересня 2022 року. І зважаючи на все, тепер Путін прагне уникнути негативної реакції суспільства у відповідь на нову хвилю мобілізації.

Як повідомляв Укрінформ, Кремль продовжує нарощувати виробництво безпілотників на тлі зусиль компенсувати соціально-економічні наслідки затяжної російської війни в Україні.

Теги по теме
Россия
Источник материала
loader
loader