Американські сили готуються до розширення війни на Близькому Сході
Американські сили готуються до розширення війни на Близькому Сході

Американські сили готуються до розширення війни на Близькому Сході

США продовжують утримувати значні військові сили на Близькому Сході для захисту своїх союзників і стримування можливих загроз. Наразі у регіоні розміщено близько 50 000 тис. американських військовослужбовців, понад 10 військових кораблів і чотири ескадрильї винищувачів. Про це повідомляє Associated Press.

Авіаносець USS Abraham Lincoln разом із трьома есмінцями патрулює води Оманської затоки, тоді як два есмінці знаходяться в Червоному морі. Крім того, підводний човен USS Georgia, оснащений керованими ракетами, залишається в зоні відповідальності Центрального командування США, хоча його точне місце розташування не розголошується.

У східній частині Середземного моря діють шість американських військових кораблів, серед яких десантний корабель USS Wasp з експедиційним підрозділом морської піхоти на борту, а також три міноносці.

До авіагрупи входять ескадрильї винищувачів F/A-18 з USS Abraham Lincoln, які були переміщені на наземні бази в регіоні. Також у серпні США відправили додаткову ескадрилью винищувачів F-22, збільшивши загальну кількість ескадрилій винищувачів до чотирьох.

Сили включають різноманітні літаки, серед яких штурмовики A-10 Thunderbolt II, F-15E Strike Eagles та винищувачі F-16. Однак місця їх базування залишаються засекреченими.

Американська військова присутність на Близькому Сході продовжує залишатися ключовим елементом забезпечення стабільності та безпеки в регіоні.


 
 
 
 
 
 
 

Источник материала
loader
loader