НАЗК не виявило невідповідностей у декларації експосадовця СБУ Вітюка
НАЗК не виявило невідповідностей у декларації експосадовця СБУ Вітюка

НАЗК не виявило невідповідностей у декларації експосадовця СБУ Вітюка

Національне агентство з питань запобігання корупції не виявило невідповідностей між задекларованим та реальним рівнем життя ексочільника Департаменту кібезбезпеки СБУ Іллі Вітюка.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у НАЗК у відповідь на запит «Слідство.Інфо».

Як зазначається, моніторинг завершився 10 вересня.

«Наразі щодо майна, власниками якого є Вітюк І.А. та члени його сім’ї, Національним агентством не встановлено різниці між їх вартістю та законними доходами, які у 500 і більше разів перевищують розмір прожиткового мінімуму, яка могла б свідчити про необґрунтованість набуття активів», — йдеться у відповіді на запит.

Таким чином під час моніторингу способу життя Іллі Вітюка у НАЗК не встановили невідповідності рівня життя задекларованим ним майну і доходам.

Як повідомлялося, на початку квітня вийшов матеріал Слідства.Інфо про статки дружини та матері Вітюка. Журналісти виявили, що його рідня володіє нерухомістю щонайменше на 25,5 млн гривень за ринковою вартістю.

Також видання опублікувало інформацію про те, що працівники СБУмогли давати вказівки представникам Солом’янського територіального центру комплектування та соціальної підтримки щодо вручення повістки журналісту Євгенію Шульгату, який у той час готував матеріал про майно Вітюка.

Пізніше Слідство.Інфо оприлюднило ще один матеріал, у якому фігурував Вітюк. Журналісти встановили, що у 2014 році він знімав з боку спецпідрозділу «Беркут», як розстрілювали протестувальників на Майдані.

На час перевірки обставин, оприлюднених у медіа, керівник СБУ Василь Малюк відсторонив Вітюка від виконання посадових обов’язків.

1 травня Президент Володимир Зеленський звільнив Іллю Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Теги по теме
Деньги НАПК
Источник материала
loader
loader