Ситуація загострюється: про що свідчать нові замахи на Трампа
Ситуація загострюється: про що свідчать нові замахи на Трампа

Ситуація загострюється: про що свідчать нові замахи на Трампа

Російська пропаганда вже навіть встигла звинуватити Українуу нібито підготовці замаху. Однак Україна відкидає свою причетність. Детальніше про замахи на Трампа 24 Каналу розповів проректор Українського католицького університету, експерт з міжнародних питань Дмитро Шеренговський.

Замахи на Дональда Трампа

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп пережив уже дві спроби замаху. Виконавець останнього – нібито мав проукраїнські погляди. Підозрюваний Раян Веслі Рут критикував Трампа та у своїх соцмережах активно підтримував Україну – навіть фарбував волосся у жовто-блакитний та буцімто залучав іноземних добровольців на війну в Україну.

Я схильний вважати, що – епізодична річ. Вона неприємна, але її просто треба. Я здивований, як наша дипломатична служба поводилась з цим питанням: не розбурхувала занадто сильно і апелювала, що є американські спецслужби та поліція мають дати цьому правильну кваліфікацію, адже людина є нездоровою,
– зазначив Дмитро Шеренговський.

Хоч російська пропаганда одразу підхопила тему з нібито проукраїнським чоловіком, що стріляв у Дональда Трампа, однак українська сторона чітко дала зрозуміти, що це не наших рук справа.

Цікаво! В інтерв'ю Fox News Digital Дональд Трамп заявив, що підозрюваний "повірив риториці Байден і Гарріс і діяв відповідно до неї". Мовляв, через слова демократів у нього стріляли.

"На жаль, ситуація у США є настільки гарячою, що бачимо вже не першу спробу замаху на Трампа. Думаю, перегони будуть дуже жорсткими і подібні історії ми ще побачимо неодноразово. Але наразі нам важливо дотримуватися позиції, якої ми дотримуємося", – підсумував експерт з міжнародних питань.

Теги по теме
США Дональд Трамп
Источник материала
loader
loader