Соцмережа SocialAI: зворотній зв'язок, гейти та підтримка з ШІ-ботами
Соцмережа SocialAI: зворотній зв'язок, гейти та підтримка з ШІ-ботами

Соцмережа SocialAI: зворотній зв'язок, гейти та підтримка з ШІ-ботами

Соцмережа пропонує почуватися висловленим та почутим на приватному рівні.

В онлайн-крамниці App Store з’явився застосунок SocialAI, - соціальної мережі на основі штучного інтелекту. У ній користувачі обирають типи ботів, які будуть із ним обговорювати публікації, що залишає таке спілуватися виключно приватними. Про це повідомило TechCrunch.

Попри схожість напозір із соцмережами, приміром Х, застосунок не пропонує комунікацій між користувачами. Натомість дозволяє розміщувати публікації, на основі яких значна ШІ-ботів можуть довго спілкуватися, коментуючи їх.

Користувачам SocialAI пропонується обрати собі «підписників» з-поміж «диваків», «ботаніків», «інтелектуалів», «жартівників», «лібералів», «тролів». Пропонується обрати щонайменше три типи ботів, що сформують мережу контактів користувача, але можна задіяти для цього й усі 32 з переліку.

Тип «підписників» визначає характер взаємодії ботів з публікаціями. Якщо користувачу потрібна підтримка, він може вибрати «прихильників» або «фанатів», якщо хочеться запеклої дискусії, підійдуть «тролі», якщо ж конструктивних обговорень, варто вибрати «ідеологів» і «вчителів». Кожен «користувач» отримає ім'я. При цьому боти усіх типів спілкуються вввічливо, у тому числі «тролі» та «гейтери».

Соцмережа SocialAI: зворотній зв'язок, гейти та підтримка з ШІ-ботами - Фото 1

Соцмережа на основі ШІ SocialAI

28-річний керівник стартапу Friendly Apps, що розробив SocialAI, Майкл Сейман раніше працював в Google, Facebook, Roblox, Twitter. В анонсі на X Сейман написав, що розмірковував над ідеєю проєкту кілька років, мріяв створити сервіс, де б люди безпечно ділилися своїми думками й отримували персоналізовані відгуки. Остаточна концепція проєкту сформувалася завдяки прориву розвитку великих мовних моделей.

«SocialAI розроблений, щоб допомогти людям відчути себе почутими та дати їм простір для роздумів, підтримки та зворотного зв’язку, який діє як згуртоване співтовариство. — написав Сейман. — Це відповідь на всі ті часи, коли я почувався ізольованим, або ніби мені потрібна була дека, але я її не мав. Я знаю, що ця програма не вирішить усіх життєвих проблем, але сподіваюся, що вона може бути маленьким інструментом щоб інші розмірковували, розвивалися та відчували себе поміченими».

Застосунок зустріли із критикою.

Після того, як його Сейман представив SocialAI як «приватну соціальну мережу, де ви отримуєте мільйони коментарів, створених штучним інтелектом, які пропонують відгуки, поради та міркування щодо кожної вашої публікації», фахівець з комп’ютерної безпеки Ян Колдуотер пожартував на X: «Це звучить як справжнє пекло».

Розробник програмного забезпечення та постійний експерт зі штучного інтелекту Колін Фрейзер висловив подібну думку: «Я не маю на увазі, що це якийсь підлий спосіб, .., але це насправді звучить як Пекло з великої літери».

Упродовж останніх кількох років теорія змови під назвою «Теорія мертвого Інтернету» набирає обертів, оскільки великі мовні моделі, накштал ChatGPT, дедалі частіше генерують текст і навіть можуть взаємодіяти у соцмережах. За цією теорією, переважна більшість соціальної активності в мережі є штучною та розробленою для маніпулювання людьми для тіснішого залучення. Поява SocialAI сприймається як втіленням цієї теорії у життя, написало ArsTechnica.

Фото: застосунок SocialAI

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Соцсети
Источник материала
loader