США не надавали підтримки Ізраїлю в операціях проти «Хезболли» - Білий дім
США не надавали підтримки Ізраїлю в операціях проти «Хезболли» - Білий дім

США не надавали підтримки Ізраїлю в операціях проти «Хезболли» - Білий дім

Сполучені Штати не надавали розвідувальної чи будь-якої іншої підтримки Ізраїлю в його операціях проти угруповання «Хезболла» в Лівані впродовж останніх днів.

Про це заявив у п’ятницю під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«США не були причетними до цих інцидентів», - зауважив представник адміністрації у відповідь на запитання, чи були залучені Сполучені Штати до атак проти «Хезболли» в Лівані, і чи надавали розвідувальну підтримку.

Водночас, Кірбі зазначив, що США продовжують щодня контактувати з ізраїльськими колегами про ситуацію як у Газі, так і на кордоні з Ліваном.

«Тож, наші інтенсивні дипломатичні зусилля тривають. Ми віримо – продовжуємо вірити – що дипломатичне рішення є найкращим шляхом уникнути ескалації будь-якого військового конфлікту»,- підкреслив представник Білого дому.

Як повідомлялося, раніше цього тижня в Лівані стався масштабний підрив засобів комунікації, зокрема, пейджерів та портативних радіостанцій, які використовували бойовики «Хезболли». Це спричинило десятки загиблих і тисячі поранених. У п’ятницю Ізраїль упродовж кількох годин завдававударів по великій кількості ракетних установок бойовиків, які були готові до негайного використання для ведення вогню по ізраїльській території.

Теги по теме
США Израиль
Источник материала
loader
loader