У Чернівцях відбудеться Тиждень туризму
У Чернівцях відбудеться Тиждень туризму

У Чернівцях відбудеться Тиждень туризму

У Чернівцях із 23 по 29 вересня відбудеться Тиждень туризму. Протягом цього тижня проводитимуть безкоштовні екскурсії, презентують новий маршрут та організують молодіжний квест і фестиваль меду.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла начальниця відділу туризму департаменту соцекономрозвитку та стратегічного планування Чернівецької міськради Христина Помогаєва.

"В рамках цього Тижня туризму у нас передбачені заходи кожного дня. Зокрема в понеділок у нас буде прем'єра авторської екскурсії "Гастрономічно-кавові історії" з Паном Ярком. Це буде подорож із цікавими історіями про місто, до якої залучаються різні заклади харчування. Вони будуть пригощати гостей фірмовими чернівецькими закусками чи напоями", - розповіла Помогаєва.

За її словами, у вівторок буде музична екскурсія із гідесою Тетяною Клесуновою "Пісня буде поміж нас...". Учасникам із музичним супроводом розказуватимуть цікаві історії про визначних музикантів.

Ще одна авторська екскурсія чекає чернівчан та гостей міста у середу. Її проведе Аполінарія Маковська. Вона називається "НЕ типова екскурсія" і не схожа на звичайні оглядові екскурсії міста. Учасникам покажуть і розкажуть про невідомі широкому загалу місця Чернівців.

"У четвер ми спільно із Резиденцією молоді організуємо квест "Чернівці challenge". Учасників, які зареєструються, розділять на кілька команд. У кожного будуть свої цікаві завдання, які стосуватимуться визначних місць Чернівців, знаменитих постатей тощо. Гадаю, молоді буде дуже цікаво", - додала начальниця відділу туризму мерії Чернівців.

Вона також повідомила, що у п'ятницю, 27 вересня, проведуть екскурсію новим туристичним маршрутом "Відомі жінки міста над Прутом". Там розповідатимуть про видатних жінок, які мають своє коріння у Чернівцях.

Крім того, 28 вересня відбудеться екскурсія в пам'ять про загиблого на війні краєзнавця Дмитра Сірмана "Відкрий для себе Садгору".

А 28 і 29 вересня на Центральній площі міста проведуть фестиваль меду і трав'яного чаю.

Участь в усіх заходах Тижня туризму у Чернівцях є безкоштовною. Але потрібно попередньо зареєструватися. Кількість місць на кожну подію обмежена.

Посилання на форми реєстрації можна знайти тут.

Як повідомлялося, на Тернопільщині реставрують один із найстаріших замків області.

Теги по теме
Туризм Черновцы
Источник материала
loader
loader