У Польщі затримали двох українців за переправлення нелегалів на Захід
У Польщі затримали двох українців за переправлення нелегалів на Захід

У Польщі затримали двох українців за переправлення нелегалів на Захід

Польські прикордонники за минулу добу зафіксували 165 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону, зокрема 140 випадків у зоні відповідальності Підляського відділу Прикордонної служби РП.

У прикордонній зоні затримано трьох іноземців, зокрема двох громадян України, за спробу перевезення нелегалів з кордону далі на Захід, передає Укрінформ із посиланням на Підляський відділ Прикордонної служби РП.

Як повідомляється, іноземці намагалися нелегально потрапити до Польщі на ділянках відповідальності прикордонних застав у Міхалові, Кринках, Пласкій, Липську, Бобровниках і Черемші. На ділянці кордону, що охороняється прикордонною заставою в Кринках, мігранти переходили прикордонну річку Свіслоч. У зоні дії прикордонної застави в Черемші іноземці, невдоволені тим, що не змогли незаконно перетнути кордон, «напали на польські патрулі, кидаючи через загородження камінням». Як зауважується, внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

За минулу добу затримано трьох пособників: одного громадянина Таджикистану та двох громадян України.

«Усі троє їхали у визначені місця. У визначених на картах в їхніх телефонах місцях прикордонники виявляли нелегальних мігрантів», - зазначають польські прикордонники.

За допомогу в організації та сприянні щодо незаконного перетину кордону їм загрожує позбавлення волі на строк до восьми років. Одночасно з цим розпочинається адміністративне провадження проти іноземців щодо їх видалення з Польщі до країн походження. Їм також буде заборонений в'їзд до країн Шенгенської зони на термін від 5 до 10 років.

Як повідомляється, цього року співробітники Підляського відділу прикордонної служби РП затримали 258 пособників та організаторів нелегального перетину польсько-білоруського кордону.

Теги по теме
Польща
Источник материала
loader
loader