Ворожі агенти підпалюють військові авто задля дестабілізації – прокуратура
Ворожі агенти підпалюють військові авто задля дестабілізації – прокуратура

Ворожі агенти підпалюють військові авто задля дестабілізації – прокуратура


Російські куратори шукають виконавців через Телеграм-канали та спершу дають легке завдання, наприклад, розклеїти листівки. А потім переходять до замовлення підпалу.

З початку року в Україні зафіксовано 266 випадків підпалів автомобілів військовослужбовців, що вказує на діяльність ворожих спецслужб, які прагнуть дестабілізувати ситуацію в країні. Про це розповіла речниця Офісу Генерального прокурора Надія Максимець в етері Ми-Україна у п’ятницю, 20 вересня.

Загалом пошкоджено близько 300 автівок у різних регіонах України.

За словами речниці, є підстави стверджувати, що за замовленням підпалів автомобілів військовослужбовців та волонтерів стоять ворожі спецслужби з метою розхитати внутрішню ситуацію в країні, особливо у прифронтових регіонах.

Вона нагадала, що куратори шукають виконавців через Телеграм-канали та спершу дають легке завдання, наприклад, розклеїти листівки. А потім переходять до замовлення підпалу.  

Близько 90% виконавців мають корисливий мотив – бажання легкого заробітку. За такі злочини пропонують від 700 до 3 тис. доларів.

“Але не пам’ятаю випадку, щоб виконавець отримав запропоновану суму”, – зауважила Максимець.

Нині органами правопорядку вже розпочато 196 кримінальних проваджень та повідомлено про підозру 169 паліям. 

Максимець додала, що зазвичай прокурори займають принципову позицію стосовно зловмисників, вимагаючи найсуворішого покарання за вчинення таких злочинів.

Нагадаємо, правоохоронці викрили 68 осіб, причетних до підпалів техніки військовослужбовців і волонтерів. Найбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі та Харкові.

Також повідомлялося, що у Рівному поліція затримала 22-річного чоловіка, який підпалював автомобілі військовослужбовців, відгукнувшись на “пропозицію” в російському чат-боті.



Теги по теме
авто военные
Источник материала
loader
loader