Як заквасити помідори: цікавий і дуже простий рецепт
Як заквасити помідори: цікавий і дуже простий рецепт

Як заквасити помідори: цікавий і дуже простий рецепт

Крім помідорів, вам будуть потрібні морква, часник і гострий перець, інформує Shuba. Куштувати закуску можна вже за 5 днів.

Квашені помідори

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 2 кілограми помідорів;
– 1 червоний перець чилі;
– 6 зубчиків часнику;
– 2 морквини;
– 3 листки вишні;
– 2 парасольки кропу;
– 1 листок хрону.
Для маринаду:
– 1 літр води;
– 2 столові ложки солі;
– 1 столова ложка цукру;
– 30 мілілітрів оцту;
– 2 лаврові листки;
– 6 горошинок чорного перцю;
– 4 горошинки духмяного перцю.

Приготування:

  1. Овочі та зелень добре помийте. Моркву і часник почистьте і наріжте пластинками, перець чилі – кільцями, а зелень наріжте на шматочки.
  2. На дно банки або каструлі покладіть кріп, листя вишні та хрону, часник та перець чилі. Далі викладіть помідори, чергуючи їх з морквою.
  3. Для маринаду у киплячу воду покладіть сіль, цукор, лаврові листи, горошини перцю і прокип'ятіть 1 – 2 хвилини. Наприкінці влийте оцет.
  4. Залийте гарячим маринадом помідори, закрийте капроновою кришкою і залиште при кімнатній температурі на 5 діб. Поставте в прохолодне місце на тиждень.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як закрити на зиму фантастичний запечений перець від Володимира Ярославського.

Источник материала
loader