Шольц знову висловився проти поставок Україні далекобійних ракет Taurus
Шольц знову висловився проти поставок Україні далекобійних ракет Taurus

Шольц знову висловився проти поставок Україні далекобійних ракет Taurus

Федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц укотре виступив проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus.

Як повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung, таку заяву глава німецького уряду зробив під час публічної дискусії у місті Нідергерсдорф, передає Укрінформ.

"Попри заклики багатьох, я не буду постачати крилаті ракети, які досягають Москви. Я можу і буду запевняти вас: я дотримуватимуся цієї позиції", - зазначив Шольц.

Канцлер також заявив, що зараз необхідно розглядати варіанти досягнення миру в умовах російської агресії проти України. "Настав час озвучити, які є варіанти", - сказав він.

Водночас Шольц розкритикував позицію популістських та проросійських партій "Альянс Сари Вагенкнехт" (BSW) та "Альтернатива для Німеччини" (AfD), які вважають мирні переговори альтернативою підтримці України. "Це наївно", - наголосив канцлер.

Як повідомляв Укрінформ, українські громадські організації Німеччини звернулись до канцлера ФРН Олафа Шольца із закликом передати Україні крилаті ракети Taurus.

Україна звернулася до Німеччини із проханням про ракети Taurus в травні минулого року. Чимало політиків у ФРН підтримують ідею, але канцлер і кілька міністрів виступають проти. Шольц продовжує наполягати на тому, що Німеччина не може дозволити Україні самій програмувати ракети Taurus, а відправляти своїх солдатів виконувати ці функції не буде через ризик «ескалації».

Водночас уряд Німеччини має намір у нинішньому році виділити додатково €400 мільйонів на військову підтримку України.

Теги по теме
Украина война Германия
Источник материала
loader
loader