У Нігері руйнівні повені, перенесено початок навчального року
У Нігері руйнівні повені, перенесено початок навчального року

У Нігері руйнівні повені, перенесено початок навчального року

Військовий уряд Нігеру оголосив про перенесення початку нового навчального року на 28 жовтня у зв’язку з сильними дощами та повенями, які спустошили країну. Ці природні катастрофи стали найбільш руйнівними за останні 30 років, забравши життя понад 300 людей і завдавши шкоди приблизно 800 000 осіб.

Про це пише BBC.

“Кілька шкіл постраждали, а інші зайняті постраждалими”, – заявив представник уряду на державному телеканалі.

Влада перенесла дату початку з 2 на 28 жовтня.

За останні кілька тижнів ця західноафриканська країна постраждала від безперервних злив, внаслідок яких загинуло понад 300 людей через затоплення або обвалення будівель, згідно з даними міністерства внутрішніх справ.

Міжнародний комітет порятунку повідомив, що від повеней постраждали понад 800 000 людей. Організація стверджує, що такі країни, як Нігер, Малі та Нігерія, зіткнулися з деякими з “найсильніших повеней за останні 30 років”.

Військовий уряд заявляє, що нужденним було надано 9700 тонн зерна і що ситуація перебуває під контролем.

Зростає також стурбованість з приводу збитків та руйнування будівель, що мають культурне значення. Кілька тижнів тому у Зіндері, другому за величиною місті країни, обрушилася мечеть 19 століття, збудована з дерева та соломи. Також існують побоювання з приводу того, яких збитків було завдано історичному центру в північному місті Агадес, відомому як ворота до пустелі. Цей об’єкт є об’єктом Світової спадщини ЮНЕСКО.

Як і інші країни напівзасушливого регіону Сахель у Західній Африці, Нігер страждає від наслідків зміни клімату. Окрім повеней, останніми роками він також пережив посухи та неврожаї.

Источник материала
loader
loader