Іран передав РФ ракети, але не передав пускові установки – ЗМІ
Іран передав РФ ракети, але не передав пускові установки – ЗМІ

Іран передав РФ ракети, але не передав пускові установки – ЗМІ

Причиною може бути намір Росії модифікувати вантажівки для транспортування ракет, або спроба Ірану зберегти простір для маневру у переговорах.

Іран, передав Росії балістичні ракети малої дальності Fath-360, однак не відправив разом із ними мобільні пускові установки, необхідні їхнього запуску. Про це повідомляє із посиланням на три джерела: європейського дипломата, представника європейської розвідки та американського чиновника.

Американський співрозмовник агентства зазначив, що Тегеран не поставив Москві пускові установки на момент оголошення США про передачу Росії іранських ракет. Представник європейської розвідки, не вдаючись до подробиць, зазначив, що в Європі і не чекали на їх постачання для РФ.

Експерти, опитані Reuters, назвали дві можливі причини відсутності пускових установок. Однією з них може бути план Росії щодо модифікації вантажівок для транспортування ракет. Інша версія – стратегічна спроба Ірану зберегти простір для маневру у переговорах із західними країнами щодо “зниження напруженості”.

Нагадаэмо, на початку вересня ЗМІ повідомили, що Іран відправив до Росії балістичні ракети малої дальності. Влада Ірану офіційно заперечує факт поставок ракет. Але інформацію офіційно підтвердив Держдеп США.

11 вересня президент Володимир Зеленський заявляв, що поки не може підтвердити, що Росія вже застосовувала іранські балістичні ракети.



Теги по теме
Россия Иран
Источник материала
loader
loader