На фронті вже сталося 65 зіткнень, найактивніші бої на Покровському і Курахівському напрямках
На фронті вже сталося 65 зіткнень, найактивніші бої на Покровському і Курахівському напрямках

На фронті вже сталося 65 зіткнень, найактивніші бої на Покровському і Курахівському напрямках

На фронті від початку доби 22 вересня сталися 65 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками. Армія РФ і далі активно діє на Покровському та Курахівському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 неділі, 22 вересня.

«Наші захисники зупиняють ворога, тримають рубежі та руйнують плани росіян», - зазначили у Генштабі та додали, що українські війська виснажують ворога вздовж усієї лінії бойового зіткнення та в тилу.

Протягом доби від атак армії РФ постраждала низка населених пунктів Сумської та Чернігівської областей. Зокрема, артилерійських обстрілів росіяни завдали по Брусках, Малушиному, Павлівці, Журавці, Великій Писарівці та Бояро-Лежачах; під ударами авіації опинилися Есмань, Біловоди, Журавка, Бувалине та Яструбщина.

Також, за наявною інформацією, російська армія завдала 10 авіаційних ударів по території Курської області, застосувавши 12 керованих авіаційних бомб.

На Харківському напрямку відбулися дві ворожі атаки в районі Вовчанська. Триває бій, ситуація контрольована.

На Куп’янському напрямку ворог протягом дня намагався просунутися до українських позицій у районах Петропавлівки, Синьківки, Глушківки, Кругляківки, Лозової та Стельмахівки. П’ять атак противника ще тривають. Загалом на напрямку зафіксовані 10 боєзіткнень. У райони Куп’янська, Куп’янська-Вузлового та Першотравневого загарбники скинули загалом дев’ять авіабомб.

На Лиманському напрямку армія РФ збільшила кількість атак до п’яти. Бойові дії відбулися поблизу Чернещини, Дружелюбівки, Новосадового та Діброви. Два боєзіткнення ще тривають.

На Сіверському напрямку ворог намагався прорвати українську оборону в районі Виїмки, ситуація контрольована. Також російська армія завдала ударів керованими авіаційними бомбами по районах населених пунктів Іванівці, Свято-Покровське та Слов’янськ.

На Краматорському напрямку українські захисники продовжують відбивати дві атаки загарбників біля Калинівки та Кліщіївки. Поблизу Григорівки та Ступочків п’ять ворожих атак уже зупинені. По Ступочках ворог застосовував некеровані авіаційні ракети.

На Торецькому напрямку армія РФ за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації чотири рази атакувала в районах Дачне, Торецьк, Щербинівка та Неліпівка. Поблизу Торецька ще точиться бій.

На Покровському напрямку наразі зберігається найбільша активність ворога. Зіткнення різної інтенсивності за сьогодні тут розпочиналися 21 раз. Зараз тривають бої у шести локаціях у районах Новоторецька, Гродівки, Новогродівки та Маринівки. Авіація армії РФ била протягом дня некерованими авіаційними ракетами у бік Олександрополя.

На Курахівському напрямку залишається складна ситуація. Поблизу Гірника, Цукуриного, Желанного Другого та Катеринівки відбиті шість штурмів, також тривають чотири боєзіткнення поблизу Костянтинівки та Гірника.

На Времівському напрямку російська армія атакує неподалік Вугледару та Водяного, наразі триває чотири боєзіткнення. Також ворожа авіація завдала ударів біля Богоявленки, Урожайного і Рівнополя.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках активні дії загарбників сьогодні не відзначені. Ворог завдає авіаційних ударів та веде артилерійські обстріли по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Придніпровському напрямку українські захисники відбили один ворожий штурм.

Як повідомляв Укрінформ, через перенесення українськими військовими бойових дій на територію Курської області наразі росіяни здійснюють більше обстрілів по своїй території, ніж по Сумській області.

Фото: Генштаб ЗСУ

Теги по теме
война Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader
loader