Науседа закликав наділити ООН повноваженнями зупинити Росію
Науседа закликав наділити ООН повноваженнями зупинити Росію

Науседа закликав наділити ООН повноваженнями зупинити Росію

Литовський лідер заявив, що вкрай важливо, щоб Росії не дозволили залишитися з окупованими українськими територіями.

ООН має бути наділена повноваженнями зупиняти й стримувати як нинішніх, так і майбутніх агресорів. Про це заявив президент Литви Ґітанас Науседа на Саміті майбутнього, що проходить у рамках заходів високого рівня Генеральної Асамблеї ООН, передає .

На переконання Науседи, потрібно “провести значні реформи Організації, у тому числі Ради Безпеки”.

“Насамперед нам потрібно повернутися до міжнародного порядку, заснованого на правилах, – наголосив Науседа. – Для Литви це означає підтримку України в її боротьбі за свободу і демократію”.

За його словами, вкрай важливо, щоб Росії не дозволили залишитися з окупованими українськими територіями. Тому Литва закликає міжнародну спільноту докласти більше зусиль, щоб обмежити здатність Росії продовжувати свою колоніальну війну, наголосив президент.

“Необхідно змусити Росію повністю залишити всю територію України”, – сказав він, зауваживши, що “відсутність багатосторонньої відповіді на російську агресію… вже викликала серйозні сумніви в здатності ООН підтримувати глобальний мир і безпеку”.

Нагадаємо, у неділю на саміті в Нью-Йорку затвердили розроблений під керівництвом Німеччини план реформ ООН. 

Також президент Франції Еммануель Макрон заявив, що після війни необхідно буде переосмислити відносини усієї Європи з Росією. 



Теги по теме
Россия ООН Литва
Источник материала
loader
loader