Росія нарощує присутність у Мексиці
Росія нарощує присутність у Мексиці

Росія нарощує присутність у Мексиці

Російські спецслужби нарощують свою присутність у Мексиці для проведення шпигунських операцій, спрямованих проти Сполучених Штатів. За інформацією офіційних осіб США та колишніх офіцерів розвідки, Москва значно збільшила кількість співробітників у своєму посольстві в Мексиці, попри обмежені торговельні зв’язки між країнами. Це викликає занепокоєння у Вашингтоні, оскільки вважається, що таке нарощування спрямоване на посилення розвідувальних операцій Кремля проти США та його пропагандистських зусиль.

Адміністрація Байдена вже підняла це питання перед мексиканським урядом. Директор ЦРУ Вільям Бернс підтвердив, що його відомство «гостро зосереджене» на цій проблемі, зазначивши, що розширення російської присутності в Мексиці частково є наслідком вислання російських шпигунів з інших країн після початку війни в Україні.

Дії Росії в Мексиці відображають більш агресивну позицію її розвідувальних служб, які прагнуть замовкнути критиків за кордоном, підірвати підтримку України та послабити західні демократії. Серед методів, які використовують російські спецслужби, можна виділити диверсії, плани вбивств, кібератаки та кампанії з дезінформації.

Мексика, на відміну від США, пропонує Росії зручне місце з меншим ризиком для нагляду за агентами у США та проведення інших операцій. Російські шпигуни можуть використовувати близькість Мексики для підтримки як американських агентів, так і російських офіцерів, які працюють під «глибоким прикриттям» у США.

Крім того, російська розвідка може скористатися цим розташуванням, щоб націлитися на політичних ворогів Путіна всередині США або готувати диверсійні операції на випадок війни.

Теги по теме
Россия США ФСБ Мексика
Источник материала
loader
loader