Україна і Франція домовились про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій
Україна і Франція домовились про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій

Україна і Франція домовились про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький і заступниця генерального секретаря Міністерства культури Франції Од Акарі-Боннері обговорили українсько-французькі культурні відносини та домовились про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Зазначається, що "у рамках зустрічі міністрів культури G7 відбулися двосторонні перемовини Міністра культури та стратегічних комунікацій України із заступницею генерального секретаря Міністерства культури Франції".

Учасники обговорили посилення співпраці у питанні захисту культурної спадщини України та її присутність на всіх важливих мистецьких платформах Франції.

Україна і Франція домовились про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій - Фото 1

На початку зустрічі Точицький висловив вдячність Франції за підтримку в збереженні української культурної спадщини.

“Ми цінуємо потужний сигнал підтримки української культурної спадщини, відображений у Неаполітанській декларації міністрів культури G7, - зазначив Точицький.

Він також подякував Франції за приєднання та підтримку важливих міжнародних зусиль з відновлення та збереження культурного сектору України, зокрема Вільнюського заклику до дій”.

Окремим важливим аспектом зустрічі стало обговорення спільної боротьби з російською дезінформацією та наративом, згідно з яким усе найкраще асоціюється з Росією.

Міністр акцентував увагу на потребі зміни цього підходу у французькому суспільстві.

Крім того, учасники зустрічі обговорили українсько-французькі культурні відносини.

Точицький підкреслив зацікавленість України у подальшому розвитку співпраці із Міністерством культури Франції, ONDA, з Дирекцією Авіньйонського фестивалю та з іншими відомими організаціями.

Зокрема організації у Франції турне Національного драматичного академічного театру імені Івана Франка зі спектаклем “Калігула” за п’єсою Альбера Камю, як антитоталітарного, антидиктаторського театрального маніфесту, а також створення копродукцій з іншими українськими інституціями.

За словами Точицького, “питання відновлення історико-культурної спадщини України в рамках міжнародних дискусій є для нас і буде надзвичайно важливим на найближчі роки. Ми зацікавлені у започаткуванні окремих програм з такими інституціями, як Лувр та Школа Лувру, які будуть спрямовані на збереження та реставрацію творів мистецтва”.

“Нам, безперечно, цікавою є також співпраця та обмін досвідом із Міністерством культури Франції. Зокрема це стосується узгодження українського законодавства у сфері культури з європейськими нормами в рамках переговорів про вступ України до ЄС”, - наголосив міністр.

"За результатами перемовин сторони домовилися про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій, а також обмін досвідом у питанні розвитку культурних ініціатив", - ідеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Точицький і міністр креативних індустрій, мистецтв та туризму Великої Британії Кріс Браянт обговорили питання захисту культурної ідентичності та сприйняття України у світі.

Фото: МКСК

Теги по теме
Франция
Источник материала
loader
loader