В Укрпромінвест раніше почали збирати все, окрім цукрового буряку
В Укрпромінвест раніше почали збирати все, окрім цукрового буряку

В Укрпромінвест раніше почали збирати все, окрім цукрового буряку

На полях групи компаній «Укрпромінвест-Агро» збирають соняшник, сою та кукурудзу.

Про це говориться у повідомленні компанії у Facebook.

Зазначається, що у ПрАТ ПК «Поділля» збір урожаю розпочали із соняшнику, який наразі зібрано повністю. Також зібрано сою на 55% площ та кукурудзу на 48% площ. 17 вересня розпочався сезон копання цукрового буряку.

У ТОВ «ПК «Зоря Поділля» розпочали збиральну кампанію з ранньої сої, а потім масово зайшли у збирання соняшнику. Станом на середину вересня зібрано 86% соняшнику, 30% сої, почалося збирання кукурудзи. Також із 10 вересня на полях компанії розпочалося копання цукрового буряку.

«Сезон-2024 був сухим та спекотним, що призвело до передчасного висихання та дозрівання культур. Тому, порівняно з попередніми роками, було прийнято рішення розпочати збір урожаю раніше, — розповів директор департаменту «Укрпромінвест-Агро» з агровиробництва Євген Москальов. Така стратегія поширюється на всі культури, окрім цукрового буряку, старт копання якого, навпаки, відтерміновано в очікуванні продуктивних опадів, що допоможуть розм’якшити пересохлий та твердий ґрунт для якісного збирання з меншими втратами та меншим навантаженням на бурякозбиральні комбайни».

Також у серпні вересні на полях «УПІ-Агро» розпочали посів озимих культур 2025 року. Висіяно 5,7 тис. га ріпаку та 655 га жита озимого на зелений корм для потреб тваринництва. Крім того, розпочато посів пшениці.

Источник материала
loader
loader