Чекаючи на вирок суду за крадіжку і шахрайство, жителька Ізмаїла знову ошукала громадян
Чекаючи на вирок суду за крадіжку і шахрайство, жителька Ізмаїла знову ошукала громадян

Чекаючи на вирок суду за крадіжку і шахрайство, жителька Ізмаїла знову ошукала громадян

Чекаючи на вирок суду за крадіжку і шахрайство, жителька Ізмаїла знову ошукала громадян - Фото 1

Правопорушниця в одному з пабліків шукала оголошення співмістян, які потребували різних послуг, зв’язувалася з ними, запевняла, що може допомогти і просила наперед гроші, але обіцяного не виконувала. У такий спосіб вона обманула двох жінок, привласнивши 14 650 гривень. Слідчі повідомили правопорушниці про підозру. За скоєне їй загрожує до трьох років позбавлення волі.

Спочатку 22-річна зловмисниця знайшла оголошення співмістянки, яка шукала людину, що зможе допомогти з переоформленням документів моряка. Дівчина написала їй, оцінивши свої послуги у 8650 тисяч гривень, які треба було заплатити наперед. Довірлива пані перерахувала гроші на отриманий банківський рахунок, після чого була заблокована.

Згодом правопорушниця написала ще одній жінці, яка шукала в пабліку автоперевізника до Болгарії. Дівчина запропонувала пані місце в автобусі за умови повної передоплати розміром 6000 гривень. Клієнтка погодилася, на карту зловмисниці знову надійшли гроші, після чого остання, як зазвичай, перестала виходити на зв’язок.

Потерпілі звернулися в поліцію. Вжитими заходами правоохоронці встановили правопорушницю і з’ясували, що це та сама ізмаїлка, яку вони відправили на лаву підсудних за крадіжки та шахрайство в інтернеті з неіснуючими товарами. Як виявилося, за тиждень до оголошення судом дівчині вироку за попередні злочини, вона, не зробивши належних висновків, скоїла нові злочини.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання правопорушниці поліцейські вилучили мобільний телефон з інформацією, що підтверджує причетність до махінацій.

Як розповів старший слідчий слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Валентин Янков, за попередні крадіжки та шахрайства суд засудив дівчину до п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком два роки. Нині поліцейські повідомили їй про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Цей злочин кваліфікований за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. На час слідства підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. За скоєне дівчині загрожує до трьох років позбавлення волі. Слідство триває під процесуальним керівництвом Ізмаїльського окружної прокуратури.

Поліцейські закликають громадян бути обачними і звертатися по послуги до офіційних компаній або до перевірених осіб.

Ізмаїльський районний відділ поліції Одещини

Tweet
Источник материала
loader
loader