iPhone 17 Air: усе, що відомо про тонкий iPhone від Apple
iPhone 17 Air: усе, що відомо про тонкий iPhone від Apple

iPhone 17 Air: усе, що відомо про тонкий iPhone від Apple

Очікується, що у 2025 році Apple припинить випуск пристрою iPhone «Plus» у своїй лінійці iPhone 17, щоб звільнити місце для iPhone «Air» – хоча насправді він може не так називатися, коли пристрій дебютує восени наступного року. Незважаючи на те, що серія iPhone 16 тільки що вийшла, якщо врахувати, що ми дізналися про більші дисплеї на моделях iPhone 16 Pro ще в травні 2023 року, чутки про iPhone наступного покоління не такі вже й незвичайні, що завчасно.

Поки ми продовжуємо адаптуватися до нової серії iPhone 16, ось добірка всього, що ми чули від авторитетних джерел про так званий iPhone 17 «Air» від Apple.

iPhone 17 Air: чутки поки що

Про ім’я

За чутками, тонкий iPhone 17 від Apple, який раніше називали iPhone 17 «Slim», може бути позиціонований як iPhone «Air» для збільшення продажів, за словами Марка Гурмана з Bloomberg. Останніми місяцями існувала невизначеність щодо намірів так званого ‌iPhone 17‌ «Slim» і його, за чутками, місця в лінійці. Ютубер Джон Проссер першим припустив, що пристрій можна позиціонувати як «‌iPhone‌ Air». Тепер Гурман, здається, підтримує цю ідею. Замінивши iPhone «Plus», який, як і попередні моделі «mini», не продавався добре, ‌iPhone 17‌ «Air» представлятиме новий підхід до четвертої моделі в лінійці iPhone від Apple, пропонуючи пристрій із значно тоншим дизайн, який стоїть між ‌iPhone 17‌ та ‌iPhone 17‌ Pro. Гурман порівняв пристрій з оригінальним MacBook Air 2008 року, який стояв між звичайними MacBook і MacBook Pro в лінійці.

Більш тонкий дизайн

Згідно з The Information, абсолютно нова модель iPhone 17 від Apple наступного року матиме «значно тонший» дизайн з алюмінієвим корпусом, а не титановим корпусом, як у моделей Apple Pro. Видання також стверджує, що пристрій матиме вужчий динамічний острів (можливо, через те, що Apple запровадила менший «металін» для системи Face ID), хоча ця конкретна заява згодом оскаржилася. Аналітик Apple Мінг-Чі Куо очікує, що телефон матиме титанову раму, але з меншим відсотком титану, ніж у моделях iPhone 15 Pro. Редизайн пристрою під внутрішньою кодовою назвою D23 був описаний як великий еквівалент iPhone X.

Менший дисплей

Перші подробиці про розмір дисплея пристрою надійшли завдяки аналітику Haitong International Securities Джеффу Пу, який сказав, що він становитиме 6,6 дюйма. Аналітик Apple Мін-Чі Куо згодом підтвердив заяву Пу. Однак, за словами аналітика Display Supply Chain Consultants (DSCC) Росса Янга, він матиме 6,55-дюймовий дисплей. Для порівняння, iPhone 16 Plus має 6,7-дюймовий дисплей. Кажуть, що Apple все ще тестує різні дизайни для тоншого телефону, тому розмір дисплея може завжди змінюватися до моменту випуску пристрою.

Підтримка ProMotion

Apple має намір розширити ProMotion до всієї лінійки у 2025 році, включаючи iPhone 17 «Air», дозволяючи всім моделям iPhone 17 збільшити частоту оновлення до 120 Гц для більш плавного прокручування та відеоконтенту, коли це необхідно. Раніше ProMotion підтримували лише моделі «Pro» у лінійці iPhone від Apple. Примітно, що ProMotion також дозволить зменшити частоту оновлення дисплея на iPhone 17 Air до більш енергоефективної частоти до 1 Гц, дозволяючи постійно працювати на дисплеї, який може показувати годинник, віджети, сповіщення, екран блокування, і шпалери, навіть коли пристрій заблоковано.

Перенесені камери

Інформація стверджувала, що iPhone 17 «Slim» або «Air» матиме камери в місцях, яких ми раніше не бачили на iPhone. Відповідно до травневого звіту, задні камери можуть бути переміщені у «верхній центр» пристрою. Деякі телефони Android, такі як Google Pixel 8 Pro, мають задні камери вгорі по центру, але система камер Apple iPhone займає верхній лівий кут, починаючи з моделі 2007 року. Щоб додати інтриги, аналітик Apple Мін-Чі Куо заявив, що пристрій матиме лише одну камеру, а не дві або три.

Антиблікове покриття

Відповідно до китайського витоку Weibo Instant Digital, усі моделі iPhone 17 матимуть дисплей з антибліковим покриттям, який є більш стійким до подряпин, ніж Ceramic Shield від Apple у моделях iPhone 15. Кажуть, що зовнішнє скло на iPhone серії 17 має «надтвердий антибліковий шар», який є «більш стійким до подряпин». Незрозуміло, чи планує Apple застосувати Gorilla Glass Armor, який Samsung використовує у своєму Galaxy S24 Ultra, але опис останньої технології Corning відповідає чуткам.

Технологія ProMotion

За даними The Elec, усі моделі iPhone 17 матимуть OLED-дисплеї з технологією об’єднавчої плати з низьким енергоспоживанням, що вперше запровадить ProMotion у непрофесійні моделі iPhone від Apple. ProMotion дозволяє дисплею збільшити частоту оновлення до 120 Гц для більш плавного прокручування та відеоконтенту, коли це необхідно. ProMotion також дозволяє знижувати енергоефективну частоту оновлення дисплея до 1 Гц, тому екрани iPhone 16 Pro мають функцію постійного увімкнення, яка показує годинник, віджети, сповіщення та шпалери на екрані блокування, навіть коли пристрій заблоковано.

Покращена селфі-камера

За словами аналітика Apple Мін-Чі Куо, вся лінійка iPhone 17 матиме 24-мегапіксельну фронтальну камеру з шестиелементним об’єктивом. iPhone 14 і 15 оснащені 12-мегапіксельною фронтальною камерою з п’ятьма пластиковими елементами об’єктива, а цьогорічна лінійка iPhone 16 має таке ж обладнання. Оновлена ​​роздільна здатність на iPhone 17 дозволить фотографіям зберігати свою якість, навіть якщо їх обрізати або збільшити, тоді як більша кількість пікселів захопить дрібніші деталі. Оновлення до шестиелементної лінзи також має трохи покращити якість зображення.

Внутрішні оновлення

Аналітик Haitong Джефф Пу стверджує, що iPhone 17 «Slim» або «Air» матиме 8 ГБ оперативної пам’яті порівняно з 6 ГБ оперативної пам’яті в iPhone 15 Plus. Варто зазначити, що всі моделі iPhone 16 оснащені 8 ГБ оперативної пам’яті – апаратна вимога Apple Intelligence на пристрої. Згідно з The Information, пристрій також буде оснащено чіпом A19 від Apple, який, ймовірно, буде заснований на оптимізованій версії 3-нм процесу TSMC, можливо, N3P або N3X. Пристрій також може бути одним із перших, хто використовує модем 5G від Apple.

Вища ціна

The Information повідомляє, що тонший iPhone 17 може мати вищу ціну, ніж модель Pro Max, яка наразі починається від $1199, незважаючи на припущення, що він не буде таким багатим на функції, як топовий Max від Apple. Очікується, що крутий фактор абсолютно нового тоншого дизайну приверне увагу клієнтів. Гурман вважає, що дизайн ‌iPhone 17‌ «Air» стане «просто кроком до чогось кращого», оскільки Apple з часом захоче «втиснути потужність моделі Pro в цей менший дизайн». Однак він не очікує, що це станеться не раніше 2027 року.

Источник материала
loader