Кратер більш як 60 метрів: нові знімки з місця вибуху міжконтинентальної ракети РФ «Сармат»
Кратер більш як 60 метрів: нові знімки з місця вибуху міжконтинентальної ракети РФ «Сармат»

Кратер більш як 60 метрів: нові знімки з місця вибуху міжконтинентальної ракети РФ «Сармат»

Супутникові знімки підтвердили наслідки провальних випробувань російської ядерної ракети «Сармат» (РС-28) на космодромі Плесецьк в Архангельській області РФ.

Аналітик Інституту вивчення війни (ISW) Джордж Баррос опублікував у соцмережі Х отримані знімки, передає Укрінформ.

«Maxar зібрав нові супутникові знімки за 21 вересня з високою роздільною здатністю, які показують наслідки драматичної невдачі при запуску російської міжконтинентальної балистичної ракети РС-28 на стартовому майданчику на космодромі Плесецьк», - написав він.

Баррос додав, що на знімках видно великий кратер (шириною приблизно 62 метри) поблизу шахти запуску. «А також значні пошкодження на стартовій площадці та навколо неї, що свідчить про те, що ракетавибухнула незабаром після запалювання або запуску», - зазначив він.

За словами Барроса, також зафіксовані невеликі пожежі в лісі на схід від пускового майданчику, а біля зруйнованого силосу можна побачити чотири пожежні машини.

Кратер більш як 60 метрів: нові знімки з місця вибуху міжконтинентальної ракети РФ «Сармат» - Фото 1

Як повідомляв Укрінформ, випробування Росією міжконтинентальної балістичної ракети РС-28 «Сармат» завершилось невдало – ракета вибухнула в шахті, залишивши величезний кратер і зруйнувавши випробувальний полігон.

Про перші успішні випробування «Сармата» міноборони РФ оголосило у квітні 2022 року. Пізніше була інформація, що 20 лютого 2023 року, коли президент США Джо Байден відвідував Київ, Росія провела випробування ракети "Сармат", які завершилися невдачею.

Кратер більш як 60 метрів: нові знімки з місця вибуху міжконтинентальної ракети РФ «Сармат» - Фото 2

Фото: Вікіпедія

А 1 вересня того ж року глава Роскосмосу Юрій Борисов заявив, що стратегічний ракетний комплекс "Сармат" поставлений на бойове чергування.

Перше фото: Maxar

Теги по теме
Россия Взрыв
Источник материала
loader
loader