Українські актори та військові записали відеопривітання до Дня жестових мов
Українські актори та військові записали відеопривітання до Дня жестових мов

Українські актори та військові записали відеопривітання до Дня жестових мов

Українські актори, волонтери та військовослужбовці записали відеопривітання з нагоди Дня жестових мов.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій у Фейсбуці.

«МКСК спільно з ГО «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих» та ГО «Інклюзивно привітні» реалізували проєкт — відеопривітання до Дня жестових мов, до якого долучились українські актори, волонтери та військовослужбовці», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цей день має на меті підвищити обізнаність людей про лінгвістичне та культурне різноманіття жестових мов, а також підкреслити, що ранній доступ до жестової мови і послуг жестовою мовою має життєво важливе значення для розвитку та соціалізації людей з порушенням слуху.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний день жестових мов був проголошений резолюцією Генасамблеї ООН у грудні 2017 року.

Відповідна пропозиція надійшла від Всесвітньої федерації людей із вадами слуху – організації, що нині об'єднує 135 національних асоціацій глухих і захищає права близько 70 млн людей із порушеннями слуху по всьому світу.

Дата 23 вересня була обрана на відзначення створення цієї федерації в 1951 році.

Жестові мови – це повноцінні природні мови, що відрізняються від розмовних мов. Існує також міжнародна мова жестів, яку використовують люди з вадами слуху на міжнародних зустрічах, а також під час поїздок і особистого спілкування. Вона вважається основною формою жестової мови, яка не така складна, як природні жестові мови знаків, і має обмежений лексикон.

Источник материала
loader
loader