Зеленський відвідав снарядний завод у Пенсільванії
Зеленський відвідав снарядний завод у Пенсільванії

Зеленський відвідав снарядний завод у Пенсільванії

Український лідер прибув у США ввечері 22 вересня за українським часом. Володимир Зеленський почав візит з відвідин заводу в місті Скрентон, що у штаті Пенсільванія.

Що відомо про візит Зеленського

Почав візит у Сполучені Штати з подяки всім працівникам заводу й домовленостей про розширення співпраці між Пенсильванією та нашим Запоріжжям,
– розповів Зеленський.

Президент пояснив, що на заводі у місті Скрентон виробляють артилерійські снаряди калібру 155 міліметрів для українських військових, які захищають не лише нашу державу, не лише Україну.

Завод збільшуватиме виробництво,
– запевнив президент.

Володимир Зеленський підсумував, що саме на таких підприємствах відчувається, що демократичний світ дійсно може перемогти.

Візит Зеленського на завод у Пенсильванії / фото з соцмережі Х Володимира Зеленського

"Завдяки саме таким людям в Україні, в США, в усіх країнах-партнерах, які працюють заради того, щоб життя було захищене", – додав президент.

До речі, видання AP раніше писало, що завод в Пенсильванії один з небагатьох, який виробляє артилерійські снаряди калібру 155 міліметрів, які широко використовують ЗСУ в системах гаубиць для ударів на відстані до 32 кілометрів. Україна вже отримала понад 3 мільйони таких снарядів від США.

Теги по теме
Владимир Зеленский Оружие
Источник материала
loader