Зробіть це у винограднику в жовтні: ці роботи пропускати не можна
Зробіть це у винограднику в жовтні: ці роботи пропускати не можна

Зробіть це у винограднику в жовтні: ці роботи пропускати не можна

Виноградник – це не те місце вашої ділянки, про яке можна забути після збору урожаю. Для того, щоб рослини добре перенесли зиму, потрібно постаратися, пише "Агроцентр".

Як підготувати виноград до зими

Перш за все, до середини жовтня ви маєте підгодувати виноград фосфорно-калійними добривами. Наприклад, спершу ви можете використати розчин сірчанокислого калію та суперфосфату. Як його використовувати? На 10 літрів води потрібно розвести 25 грамів калію та 30 грамів суперфосфату.

Любиш лайфхаки, які допомагають створити затишок в домі. Лови ще один! Забезпечити особливий аромат допоможе 100% арабіка від Gemini. Обсмажена спеціально під еспресо, вона наповнить дім кавово-вершковими нотками. Для максимального ефекту радимо купувати каву в зернах та заварювати з допомогою професійної кавомашини чи гейзерної кавоварки.

Суперфосфат також рекомендують попередньо розчиняти у невеликій кількості гарячої води, адже у холодній добриво може погано розчинитися. А перед тим, як вносити його під виноград, вам потрібно добре залити рослини.

А ось наприкінці жовтня проводиться вологозарядний полив. Під один кущ виливайте приблизно 3 – 5 відер води. Коли починаються заморозки, а виноград вже повністю скинув листя, що також стається приблизно в кінці жовтня, городники зазвичай проводять обрізку.

Виноград
Виноград потребує догляду / Фото Pexels

Вам потрібно буде видалити усі пагони з деревиною, що не визріла, залишаючи тільки коричневу лозу. Та не захоплюйтеся надто сильно, адже формуючу обрізку потрібно проводити навесні.

І останнє завдання, але зовсім не за важливістю: у жовтні також потрібно провести обробку виноградника від шкідників. І до листопада кущі обробляють різними препаратами, а після цього – розчином мідного чи залізного купоросу.

Приблизно в цей час також чимало городників вкривають виноград – ви можете обгорнути його будівельним утеплювачем, зв'язати з боків, а зверху накрити спанбондом і засипати соломою чи листям.

Источник материала
loader
loader