Боррель пояснив, чому потрібно збільшити допомогу Україні
Боррель пояснив, чому потрібно збільшити допомогу Україні

Боррель пояснив, чому потрібно збільшити допомогу Україні

росія намагається вивести з ладу енергетичну інфраструктуру України перед зимою, щоб залишити її в темряві та холоді.
 
Про це заявив глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель, пише Reuters.
 
Він зазначив, що західним союзникам Києва необхідно активізувати зусилля щодо забезпечення протиповітряної оборони України.
 
"Очевидно, що росія хоче занурити Україну в темряву і холод. Зима наближається, і після атак росії на енергетичні об'єкти потужності з виробництва електроенергії в Україні скоротилися на дві третини", - заявив Боррель журналістам на пресконференції в Нью-Йорку.
 
Боррель виступив після того, як міністри закордонних справ Європейського Союзу і раніше міністри країн G7 провели переговори з українськими офіційними особами, включно з міністром закордонних справ Андрієм Сибігою, щоб обговорити, як допомогти Україні найближчими тижнями.
 
"Ми повинні підтримати Україну не тільки наданням військового потенціалу, а й потужностей з виробництва електроенергії. В іншому випадку цій країні доведеться дуже важко взимку", - сказав Боррель.
 
Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн минулого тижня оголосила про кредит у розмірі до 35 млрд євро для економіки та армії України, заявивши, що це необхідно для захисту країни від російських атак і допомоги їй передити зиму.
 
"Обидві речі потрібно робити одночасно", - зазначив Боррель, додавши:
 
Боррель сказав, що росія продовжує отримувати нову зброю, і вказав конкретно на Іран.
 
"Очевидно, що росія отримує нову зброю, зокрема ракети з Ірану. Ми так вважаємо, навіть якщо іранці це заперечують, але схоже на те", - зазначив він.

 

Источник материала
loader
loader