NASA відзначає 10-річчя місії MAVEN на Марсі
NASA відзначає 10-річчя місії MAVEN на Марсі

NASA відзначає 10-річчя місії MAVEN на Марсі

Американське управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) святкує ювілей марсіанського орбітального зонда MAVEN (Mars Atmospheric and Volatile EvolutioN). Десять років тому, 21 вересня 2014 року, космічний апарат вийшов на орбіту навколо Марса, розпочавши дослідження верхніх верств атмосфери Червоної планети.

Місія надала безліч даних про те, як атмосфера Марса реагує на Сонце та сонячний вітер, і як ці взаємодії можуть пояснити втрату марсіанської атмосфери у космосі.

В управлінні наголосили:

За перші 10 років на Марсі MAVEN допоміг пояснити, як Червона планета перетворилася з теплого та вологого світу на холодний і сухий світ, який ми бачимо сьогодні.

Зараз MAVEN продовжує робити нові відкриття про Червону планету, які розширюють знання про те, як еволюція атмосфери вплинула на клімат Марса.

Шеннон Каррі, головний дослідник MAVEN та науковий співробітник Лабораторії атмосферної та космічної фізики Університету Колорадо у Боулдері, розповіла:

Це неймовірно хвилюючий час для команди MAVEN, оскільки ми святкуємо 10 років марсіанської науки і бачимо, який величезний вплив ця місія справила на цю сферу. Ми також з нетерпінням чекаємо на майбутні відкриття, які принесе MAVEN.

Источник материала
loader
loader