Бразилія представить “мирний план” – ЗМІ
Бразилія представить “мирний план” – ЗМІ

Бразилія представить “мирний план” – ЗМІ

У Нью-Йорку Бразилія обговорить з представниками 20 країн Глобального Півдня її спільний із Китаєм “мирний план із шести пунктів” щодо завершення війни між РФ та Україною.

Бразилія планує 27 вересня обговорити в Нью-Йорку з представниками 20 країн Глобального Півдня її спільний із Китаєм “мирний план із шести пунктів” для припинення російсько-української війни. Про це повідомляє

Як очікується, в зустрічі візьмуть участь Колумбія, Єгипет, Індонезія, Мексика, Саудівська Аравія, Південна Африка, Об’єднані Арабські Емірати та інші країни Глобального Півдня. Представників європейських урядів, які є найбільшими прихильниками України, серед запрошених немає.

Головуватиме на зібранні головний радник президента Бразилії з питань міжнародної політики Селсо Аморім, який намагатиметься переконати присутніх підтримати бразильсько-китайський “консенсус із шести пунктів” по врегулюванню в Україні.

Як відомо, китайсько-бразильська пропозиція миру закликає до негайного припинення бойових дій, деескалації ситуації та початку мирних переговорів між Києвом і Москвою, не вимагаючи від Росії виведення своїх військ із окупованих українських територій.

Президент Бразилії у своєму виступі на Генасаблеї ООН вкотре виступив на підтримку цієї пропозиції, попри те, що президент України Володимир Зеленський назвав її деструктивною.



Теги по теме
новости мира Бразилия
Источник материала
loader
loader