Обмінювали гроші з підсанкційної платіжної системи РФ: БЕБ викрило групу осіб
Обмінювали гроші з підсанкційної платіжної системи РФ: БЕБ викрило групу осіб

Обмінювали гроші з підсанкційної платіжної системи РФ: БЕБ викрило групу осіб

Бюро економічної безпеки викрили групу осіб, які незаконно обмінювали електронні гроші з підсанкційної платіжної системи Webmoney Transfer на безготівкові кошти та готівку. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

За даними слідства, фігуранти здійснювали всі транзакції, в тому числі й з російським рублем, без ліцензії Національного банку України та з порушеннями законодавства України. Крім того, перевіряється ймовірне використання згадуваного механізму у фінансуванні спецслужбами РФ підривної діяльності проти України. 

«Встановлено, що підозрювані розміщували заявки на придбання, продаж та виведення електронних коштів на одному з російських сайтів. Надалі отримували від інших осіб оплату та здійснювали перекази з власних електронних гаманців», – йдеться в повідомленні.

Як зазначають правоохоронці, загальний обсяг проведених фінансових операцій становить десятки мільйонів гривень. Детективи БЕБ провели 14 обшуків в Тернопільській, Львівській, Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Полтавській, Сумській, Черкаській, Вінницькій та Запорізькій областях.

Так, 12 особам було оголошено про підозру за ч. 1 ст. 200 Кримінального кодексу України. Вона передбачає незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення, а також неправомірний випуск або використання електронних грошей. Наразі триває досудове розслідування.

До слова, у Києві детективи Бюро економічної безпеки викрили підприємство в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Компанія займається продажем техніки всесвітньо відомих виробників.

Источник материала
loader
loader