Повторити шлях цукроварів, або Як стимулювати аграріїв вирощувати продовольчу пшеницю
Повторити шлях цукроварів, або Як стимулювати аграріїв вирощувати продовольчу пшеницю

Повторити шлях цукроварів, або Як стимулювати аграріїв вирощувати продовольчу пшеницю

Переробні підприємства зіткнулися з проблемою дефіциту якісного зерна. Аграрії ніби зібрали непоганий урожай, але за показниками лише менше третини може піти на переробку. Щоб мати якісну сировинну базу, борошномели готові переходити від спотових закупівель до довготривалих відносин із сільгоспвиробниками та напрацювати такі умови, щоб аграріям за визначеними культурами і заданими показниками якості зерна було вигідно працювати з переробниками в довгу.

Орієнтир на 27% продовольчої пшениці

Як розповів менеджер з технічних та претензійних питань ІП «СЖС Україна», експерт з торгової якості зерна Олег Оніщенко під час всеукраїнської конференції «Розвиток попри війну: зерно і переробка», в процесі проєкту дослідження цьогорічного врожаю «Карта якості» було оброблено понад 400 зразків м’якої пшениці. За результатами проведених аналізів продовольчої пшениці, цього року буде близько 27,3% від зібраних обсягів.  

Останні два роки частка зерна продовольчої якості в урожаї пшениці коливається в межах 25-27%, а показники вмісту білка та клейковини знижуються.

Источник материала
loader