Про постачання ракет: Росія веде переговори з хуситами, – Reuters
Про постачання ракет: Росія веде переговори з хуситами, – Reuters

Про постачання ракет: Росія веде переговори з хуситами, – Reuters

Про це повідомляє Reuters. Посилення хуситів може підірвати міжнародні інтереси в забезпеченні свободи судноплавства та стабільності в Червоному морі та на Близькому Сході.

Кремль може посилити співпрацю із хуситами

Росія вивчає можливість передачі хуситам ракет "Яхонт", що може суттєво збільшити їхні можливості для атак на американські та європейські кораблі у Червоному морі. Як повідомляють джерела Reuters, остаточного рішення про постачання поки не ухвалено.

Довідка. Хусити раніше висловили підтримку радикальному угрупованню "ХАМАС", визнаному терористичним у США та ЄС, яке веде війну з Ізраїлем. Вони також оголосили про намір атакувати кораблі союзників Ізраїлю у Червоному морі.

Внаслідок дій хуситів було потоплено як мінімум два судна, а ще одне захоплено, що викликало збої у світовій морській торгівлі, зміни маршрутів та зростання страхових витрат. Незважаючи на удари США по позиціях хуситів, загроза для судів у цьому регіоні залишається.

Офіційний представник хуситів Мохамед Абдель-Салам повідомив, що у них немає інформації про можливе постачання ракет. Міністерство оборони Росії та іранське представництво при ООН не прокоментували цю ситуацію.

Теги по теме
Россия Иран
Источник материала
loader
loader