Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 вересня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 вересня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 вересня 2024 року

Удари КАБами по Запоріжжю, візит Зеленського до США, план перемоги, ядерні погрози Кремля.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У блоці каналу «FreeДом» речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук, коментуючи ворожі авіаудари по Запоріжжю, повідомив, що ворог перетворює свої фугасні авіабомби на керовані, збільшуючи відстань ураження до 80 км. За словами Братчука, збивати КАБи ми не можемо, але могли б знищувати ворожі літаки, і не лише на відстані 200-300 км, а й вглиб Росії, якби мали далекобійну зброю і дозвіл на її використання. 

Голова ГО «Українська аграрна асамблея» Олександр Гапон зазначив, що Росія продовжує красти на окупованих територіях України зерно і експортувати його. Перешкодити крадіжці Україна зараз не в змозі, довести, що збіжжя крадене, теж важко, для цього потрібні складні лабораторні дослідження. Та й бажаючих купити зерно за нижчими цінами наразі вистачає.

Політичний коментатор Олег Лісний, коментуючи заяву очільника МЗС Андрія Сибіги щодо підготовки Кремлем ударів по критичних об’єктах ядерної енергетики України, висловив думку, що розміщення на таких об’єктах представників МАГАТЕ росіян навряд чи зупинить. Натомість із боку партнерів  потрібні конкретні дії, наприклад, закрите небо як варіант глобальної безпеки, водночас світовій спільноті варто жорсткіше відреагувати на витівки Росії.

За словами голови комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександра Мережка (фракція «Слуги народу»), план перемоги України відкритий для обговорення з боку партнерів. «Україна очікує активності з боку союзників, — відзначив Мережко. — Зокрема зараз найбільш актуальні питання надання Україні систем ППО, а також далекобійних ракет і дозволу на їхнє використання по території держави-агресора».

У блоці каналу «Інтер» військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко підтвердив зокрема, що підрозділи 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади прорвали ще одну ділянку російського кордону. 

Експерт-міжнародник Станіслав Желіховський, коментуючи візит української делегації на чолі з президентом Зеленським до США, відзначив, що там заплановано багато важливих зустрічей. «Думаю, українська делегація використає можливості по максимуму, адже зараз важливий переломний момент і на фронті, і в контексті світової політики», — наголосив гість. 

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова припустила, що український Покровськ для Путіна важливіше Курської області, тому що захоплення цього міста входить до переліку путінських «хотєлок». Курносова також прокоментувала дані телефонного опитування проєкту «Хроніки» і дослідницької групи Extreme Scan, згідно з якими, рекордна кількість росіян (49% опитаних) підтримали б виведення російських військ і мирні переговори з Україною без досягнення цілей, заявлених Кремлем. Люди бачать, що Путін не контролює ситуацію, зауважила гостя, як в Курській області, так і в самій Москві.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader