На сайт агенції «Слідство.Інфо» здійснили хакерську атаку
На сайт агенції «Слідство.Інфо» здійснили хакерську атаку

На сайт агенції «Слідство.Інфо» здійснили хакерську атаку

У компанії, яка опікується безпекою сайту, розповіли, що атака розпочалася 23 вересня о 17.00

На сайт агенції «Слідство.Інфо» здійснили хакерську атаку. Це сталось через годину після публікації розслідування про квартиру преміумкласу в Києві, яка записана на 69-річну тещу міністра аграрної політики та продовольства Віталія Коваля. Про це йдеться у повідомленні на сайті агенції. 

У повідомлені агенції йдеться, що у компанії, яка опікується безпекою сайту, розповіли, що атака розпочалася 23 вересня о 17.00 (матеріал про Віталія Коваля був опублікований о 16.01, — прим.) та тривала приблизно пів години. Під час атаки сайт агенції продовжував працювати.

«Хоча DDos-атака не була спрямована проти конкретної статті на сайті, це навряд чи випадково, що вона почалася через годину після публікації матеріалу про міністра аграрної промисловості та продовольства. Зараз подібні атаки проти розслідувальницьких медіа невдовзі після викривальних публікацій самі по собі свідчать про свою ціль», — зазначила Естер Ерікссон, керуюча директорка компанії Qurium, яка обслуговує сайт «Слідства.Інфо».

Там продовжують досліджувати дані, які вдалося зафіксувати під час атаки на сайт.

Керівниця агенції «Слідство.інфо» Анна Бабінець повідомила у фейсбук, що атаку напряму повʼязують з публікацією матеріалу про Віталія Коваля.

«Компанія, яка опікується безпекою нашого сайту (вона, звісно, не в Україні), напряму повʼязує цю DDoS-атаку з публікацією матеріалу про Віталія Коваля. Атака тривала півгодини, але наш сайт її витримав. Зараз ми збираємо всі дані, щоб зрозуміти, хто і навіщо це зробив і згодом опублікуємо наші знахідки», — написала Анна Бабінець.

Документ, наданий «Слідству.Інфо» джерелами, містив інформацію, що протягом 2014-2020 років Галина Баранюк разом заробила 495 тисяч гривень. Тобто в середньому її щомісячний дохід протягом зазначених семи років становив 6 тисяч гривень на місяць. З реєстру нерухомості журналісти дізналися, що Галина Баранюк не продавала об’єктів нерухомості.

Житло могло коштувати 17,7 мільйона гривень ($650 тис. за курсом долара того часу), і було придбане, коли Віталій Коваль очолював Рівненську ОДА, а пов’язані з ним фірми отримували мільярдні підряди на побудову, ремонт та обслуговування доріг у регіоні.

Сам міністр на дзвінки та повідомлення журналістів «Слідства.Інфо» щодо квартири не відповів.

Віталій Коваль був призначений міністром аграрної політики та продовольства 5 вересня 2024 року, до цього очолював Фонд державного майна, а ще раніше чотири роки працював головою Рівненської обладміністрації.

Раніше офіційний сайт футбольного клубу «Динамо» Київ зазнав масової DDoS атакита був недоступний певний проміжок часу.

Фото: ілюстративне / ГУР

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader