У Львові викрили псевдожурналіста, який продавав фейкові посвідчення за 7 тисяч гривень
У Львові викрили псевдожурналіста, який продавав фейкові посвідчення за 7 тисяч гривень

У Львові викрили псевдожурналіста, який продавав фейкові посвідчення за 7 тисяч гривень

39- річний чоловік організував курси з обіцянкою видачі документів міжнародного зразка, проте слухачі отримували фейкові посвідчення газети, яка не мала акредитації.

Про це повідомляє поліція Львівської області. Йдеться про 39-річного «керівника» газети, яка не мала акредитації. Він проводив навчання вартістю 7 тисяч гривень. Оплату слухачі повинні були переказати на рахунок іншої правозахисної організації, засновником якої також був фігурант.

Після завершення курсів він обіцяв учасникам документ міжнародного зразка, а натомість вони отримували посвідчення журналістів газети, яка не мала відповідної законної акредитації.

Підозрюваного викрили слідчі Львівського районного управління поліції №1 спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.

Правоохоронці задокументували кілька фактів незаконної діяльності фігуранта, а під час санкціонованого обшуку в його помешканні та авто поліцейські виявили та вилучили два телефони, ноутбуки, фейкові посвідчення, документи громадських організацій, виписки з банківських рахунків. Відомо також, що підозрюваний є фігурантом кримінального провадження СБУ щодо просування російських наративів.

Слідчі Нацполіції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Источник материала
loader
loader