У Міноборони пояснили, чому спроможностей ОПК України недостатньо для протистояння Росії
У Міноборони пояснили, чому спроможностей ОПК України недостатньо для протистояння Росії

У Міноборони пояснили, чому спроможностей ОПК України недостатньо для протистояння Росії

Деструктивна робота посадовців часів Януковича, які намагалися знищити підприємства вітчизняного ОПК, призвела до того, що нині його спроможностей  недостатньо, аби виграти війну. 

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк, передає Укрінформ.

«У нас недостатньо розвинуті спроможності нашого оборонно-промислового комплексу, щоб перемогти у цій війні своєю зброєю. Довгий час під впливом відповідних посадових осіб, які були і в Міністерстві оборони, під диктування Російської Федерації проходили заходи щодо зниження нашого виробничого оборонного потенціалу, знищення підприємств оборонно-промислового комплексу для того, щоб ми не були здатні створити такі спроможності, щоб протистояти РФ», - розповів Гаврилюк.

За його словами, за президентства Януковича ворог був біля керма України в цілому і біля керма оборонно-промислового комплексу зокрема.

«Якщо ж брати сьогодення, то завдяки спільній роботі керівництва держави, Міністерства оборони, Міністерства стратегічних галузей промисловості, Міністерств економіки, Міністерства цифрової трансформації, завдяки зусиллям нашого уряду в цілому ми зробили значний і широкий крок у розвитку нашої оборонної індустрії. Тобто завдяки зосередженню зусиль і виділенню фінансового ресурсу на власні зразки озброєння ми сприяли швидкому розвитку нашого ОПК», - наголосив перший заступник міністра оборони.

Як повідомлялося, у межах внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2024 рік" 18 вересня Верховна Рада підтримала виділення коштів Мінстратегпрому на фінансування програми доступних кредитів для підприємств ОПК в розмірі 263,4 мільйона гривень.

Источник материала
loader