У США приймаються закони про підробку виборів в інтернеті
У США приймаються закони про підробку виборів в інтернеті

У США приймаються закони про підробку виборів в інтернеті

Відтепер Каліфорнія вимагатиме від соціальних медіа-компаній пом’якшувати розповсюдження пов’язаних з виборами імітацій за допомогою штучного інтелекту, відомих як «deepfakes», після того, як у вівторок губернатор Гевін Ньюсом, демократ, підписав три нові закони на цю тему.

Три закони , включно з першим у своєму роді законом, який накладає нову вимогу на платформи соціальних мереж, здебільшого стосуються заборони або позначення дипфейків.

Лише один із законів набуде чинності вчасно, щоб вплинути на президентські вибори 2024 року, але тріо може запропонувати дорожню карту для регуляторів по всій країні, які намагаються уповільнити поширення маніпулятивного контенту за допомогою штучного інтелекту.

Очікується, що закони зіткнуться з юридичними проблемами з боку компаній соціальних мереж або груп, які зосереджуються на правах свободи слова.

Deepfakes використовує інструменти штучного інтелекту для створення реалістичних зображень, відео чи аудіокліпів, які нагадують реальних людей. Хоча цю технологію використовували для створення жартів і творів мистецтва, її також широко використовували для посилення шахрайства , створення порнографії без згоди та поширення політичної дезінформації .

Ілон Маск, власник X, цього року опублікував у своєму обліковому записі дипфейк , який суперечив би новим законам, кажуть експерти. В одному відео, яке переглянули мільйони разів, пан Маск опублікував підроблене аудіозапис віце-президента Камали Гарріс, кандидата від Демократичної партії, яка називає себе «найкращим працівником різноманітності».

Нові закони Каліфорнії доповнюють зусилля в десятках штатів щодо обмеження розповсюдження фейків штучного інтелекту щодо виборів і сексуального контенту. Багато з них мають обов’язкові позначки на оманливих аудіо- чи візуальних носіях, що є частиною сплеску регулювання , який отримав широку підтримку обох партій. Деякі регулюють дипфейки, пов’язані з виборами, але більшість зосереджено на дипфейковій порнографії. Немає жодного федерального закону, який би забороняв або навіть регулював глибокі фейки, хоча було запропоновано декілька .

Політики Каліфорнії дуже зацікавлені в регулюванні штучного інтелекту, включно з новим законодавчим актом , який вимагатиме від технологічних компаній тестувати безпечність потужних інструментів штучного інтелекту, перш ніж випускати їх для громадськості. У губернатора є час до 30 вересня, щоб підписати або накласти вето на інший закон.

Источник материала
loader