Заміну акумулятора в iPhone 16 можна здійснити всього за 90 секунд
Заміну акумулятора в iPhone 16 можна здійснити всього за 90 секунд

Заміну акумулятора в iPhone 16 можна здійснити всього за 90 секунд

Відносна простота заміни батареї iPhone 16 принесла Apple високу оцінку за ремонтопридатність. Новий клей, що утримує батарею в моделях iPhone 16 та iPhone 16 Plus, дозволяє легко виконати цю процедуру.

Завдяки застосуванню електричного струму, клей втрачає свою липкість, що дає можливість замінити акумулятор всього за півтори хвилини. Apple рекомендує використовувати стандартну батарею на 9 В і два кабелі з затискачами типу «крокодил». Червоний затискач підключається до сріблястого контакту акумулятора, а чорний – до гвинта заземлення, що тримає динамік.

Процес займає 90 секунд або менше, що забезпечує безпрецедентну оцінку ремонтопридатності 7/10 від iFixit.

Дизайн, який вперше був представлений у серії 14, залишається елегантним. Багато компонентів доступні без додаткового розбирання, що робить ремонтні процедури, такі як заміна батареї та камери, більш зручними. У попередніх моделях доводилося мати справу з компонентами, які блокували доступ до акумулятора, але iPhone 16 забезпечує легкий доступ до всіх важливих частин.

Однак експерти скаржаться на використання нестандартних гвинтів, що потребує спеціальних інструментів для розбирання. Лінійка iPhone 16 Pro отримала нижчу оцінку за ремонтопридатність, оскільки у цих моделях батарея закріплена за допомогою клею, який потрібно розтягнути, а в iPhone 16 Pro вона розміщена в металевому корпусі для кращого відведення тепла.

Процес заміни батареї iPhone 16 описують як аналогію з печивом Oreo: якщо занурити лише нижнє печиво в молоко, начинка завжди залишиться на верхньому. iFixit сподівається, що технологія клейкої застібки батареї також з’явиться в лінійці Pro в майбутніх моделях.

Источник материала
loader