Жителя Роздільнянського району Одещини вдруге засудили за домашнє насильство щодо матері
Жителя Роздільнянського району Одещини вдруге засудили за домашнє насильство щодо матері

Жителя Роздільнянського району Одещини вдруге засудили за домашнє насильство щодо матері

Жителя Роздільнянського району Одещини вдруге засудили за домашнє насильство щодо матері - Фото 1

Минулого року кривдник отримав покарання у вигляді громадських робіт, а цьогоріч – більше двох років обмеження волі.

60-річна жінка неодноразово зверталась в поліцію через агресивну поведінку сина, який зловживав алкогольними напоями і безпідставно прискіпувався до неї та ображав. Правоохоронці поставили чоловіка на профілактичний облік за категорією «кривдник», складали відносно нього протоколи за частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім того, виписували термінові заборонні приписи, якими забороняли у будь-який спосіб певний час наближатися до жінки. Коли домашнє насильство набуло систематичного характеру, поліцейські розпочали вже провадження за ст. 126-1 Кримінального кодексу України, провели досудове розслідування і скерували обвинувальний акт відносно правопорушника до суду, який призначив йому покарання у вигляді 240 годин громадських робіт.

Але, не відбувши повністю покарання, чоловік знову почав кривдити матір. Після чергового звернення потерпілої до поліції, слідчі  розпочали ще одну кримінальну справу за тією ж статтею.

«Зібравши достатньо доказів, ми вдруге висунули фігуранту обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо іншої особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, погіршення якості життя потерпілої. Обвинувальний акт ми скерували до суду, який визнав обвинуваченого винним та, врахувавши не відпрацьовані ним  години громадських робіт, призначив йому покарання у вигляді двох років та одного місяця обмеження волі», – повідомив слідчий відділення поліції № 1 Роздільнянського районного відділу поліції Володимир Атанасов.

Поліцейські вкотре закликають громадян не терпіти сімейних тиранів, а одразу дзвонити на спецлінію «102» або звертатися до найближчого територіального підрозділу поліції. Крім того, цілодобову психологічну та юридичну консультації з питань запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації потерпілі можуть отримати за номером Національної безкоштовної «гарячої лінії» 116-123 та номером Урядової «гарячої лінії» 15-47. Більше інформації щодо протидії домашньому насильству можна отримати в чат-боті МВС: police_helpbot.

Роздільнянський районний відділ поліції Одещини

Tweet
Источник материала
loader
loader