Припиніть класти ці 5 продуктів у морозилку: їм там не місце
Припиніть класти ці 5 продуктів у морозилку: їм там не місце

Припиніть класти ці 5 продуктів у морозилку: їм там не місце

Якщо ви хочете покласти якийсь продукт у морозилку і забути про нього на кілька місяців, зупиніться! Спершу перевірте, чи можна взагалі зберігати його у цьому відділенні холодильника. Бо, виявляється, він підходить далеко не для всього, пише CNET.

Молоко та вершки

Більшість молочних продуктів взагалі не можна заморожувати, адже після цього вони стануть практично неїстівними. Також молоко, вершки, сметана та йогурт мають властивість розшаровуватися при заморожуванні.

І після того, як це станеться, повернути їх до нормального стану вже неможливо: зрештою ви отримаєте зернистий, водянистий чи навіть сирний продукт.

Єдиний виняток – це морозиво через високий вміст цукру, який зменшує температуру замерзання.

Картопля

Так, якщо ви заморозите картоплю у будь-якому вигляді: печена, пюре чи сира, вона стане кашоподібною і зернистою після розморожування. Це відбувається через те, що вода відокремлюється від крохмалю бульби, і в результаті утворюється неприємна консистенція, яку дуже важко і неприємно перетравлювати.

Сир

У замороженому сирі з часом почнуть утворюватися кристали льоду, які повністю змінять і смак, і структуру продукту. Перш за все це стосується м'яких сирів та сирі з пліснявою, хоча деякі види й можуть витримувати постійне холодне повітря, якщо спершу їх натерти на терці та помістити у пластиковий пакет для зберігання.

Сир
Сир не можна заморожувати / Фото Pexels

Смажена їжа

Найсмачніша частина будь-якої смаженої їжі – це хрустка паніровка чи скоринка. Ось тільки відразу ж після того, як ви помістите тісто чи м'ясо у морозильну камеру, продукти почнуть поглинати вологу з навколишнього середовища, і їжа почне розмокати.

Окрім того, смажена їжа наповнена олією, яка не може замерзати повністю, і через це продукти можуть зіпсуватися дуже швидко.

Напої в пляшках чи банках

Можливо, ви намагалися прискорити процес охолодження пляшки пива чи іншого напою, помістивши його у морозилку? Якщо так, то ви, скоріш за все, знаєте і про наслідки таких спроб.

Пиво може вибухнути прямо у вас в морозилці, як і інші газовані напої, тож потрібно бути обережними. А якщо ви все ж збираєтеся використовувати морозилку для охолодження, виставляйте таймер на 10 хвилин, аби уникнути катастрофи та довгого прибирання.

Источник материала
loader