Усі кавказькі народи самі мають усвідомити, що вони окуповані - голова Асоціації мусульман України
Усі кавказькі народи самі мають усвідомити, що вони окуповані - голова Асоціації мусульман України

Усі кавказькі народи самі мають усвідомити, що вони окуповані - голова Асоціації мусульман України

Усі кавказькі народи насамперед самі мають усвідомити, що вони окуповані, це підштовхне їх до активнішої боротьби за незалежність і ослаблення Росії.

Таку думку висловив голова Асоціації мусульман України шейх Сулейман Хайруллаєв на пресконференції в Укрінформі на тему: «Визнання Україною Дагестану окупованою територією. Формування комітету «З визволення Дагестану з-під окупації Росії».

«Мій братній дагестанський народ, а також усі кавказькі народи мають самі насамперед усвідомити, що вони окуповані. Більша частина це усвідомлює, але це повинно набути величезних масштабів. Коли люди усвідомлюють, що вони окуповані, це підштовхує їх до боротьби і свободи», - сказав Хайруллаєв.

Усі кавказькі народи самі мають усвідомити, що вони окуповані - голова Асоціації мусульман України - Фото 1

Коментуючи ініціативу щодо визнання Україною Дагестану окупованою територією, він висловив сподівання, що вона буде помічена і підтримана, оскільки, на його думку, це зможе не лише допомогти Україні ослабити її ворога, а й надихнути кавказькі народи, зокрема дагестанський, до активнішої боротьби за незалежність і ослаблення Росії.

Народний депутат України Павло Фролов своєю чергою акцентував, що світовій спільноті дуже важливо бачити, що більшість населення Дагестану підтримує право на самовизначення і вважає його окупованим.

«Я розумію, як це складно робити на території Росії і з якими ризиками це пов'язано, але це важливо. Всім треба бачити позитивну динаміку підтримки населенням (визнання Дагестану окупованою територією - ред.)», - зауважив народний депутат.

Усі кавказькі народи самі мають усвідомити, що вони окуповані - голова Асоціації мусульман України - Фото 2

На його думку, дуже важливо, щоб аналогічні процеси відбувалися на всьому Кавказі, серед усіх народів Росії, оскільки лише об'єднаними зусиллями не тільки народів Кавказу, а й усієї Росії і всієї світової спільноти можна буде перемогти путінський режим.

Фролов запевнив, що у Верховній Раді вивчать питання визнання Україною Дагестану окупованою територією, однак він зазначив, що спершу треба підготувати базу для його підтримки українським парламентом і Міністерством закордонних справ України.

«Ми будемо це питання порушувати і просувати», - пообіцяв він.

Як повідомлялося, 18 жовтня 2022 року Верховна Рада ухвалила постанову, якою визнала Чеченську Республіку Ічкеріятериторією, тимчасово окупованою Російською Федерацією, та засудила геноцид чеченського народу.

Теги по теме
Россия
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader