Дуда виступив проти «безцеремонного шантажу» України
Дуда виступив проти «безцеремонного шантажу» України

Дуда виступив проти «безцеремонного шантажу» України

Джерело

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що історичні проблеми між Польщею та Україною мають вирішуватися. Але виключно спокійним та конструктивним шляхом, а не через «безцеремонний шантаж» (цитата).

Також Дуда зазначив, що це не принесе користі Польщі. Він підкреслив важливість прогресу у проблемних питаннях між обома країнами, таких як ексгумація жертв Волинської трагедії. У той самий час президент Польщі наголосив: процес має йти без тиску.

Президент також нагадав про спільну участь із Володимиром Зеленським у вшануванні жертв Волинської трагедії під час екуменічного богослужіння в Луцьку. Це було в липні 2023 року. Той день Дуда навів як приклад результату спокійної роботи над гострим питанням.

Дуда зазначив, що Польща вже отримала частину погоджень на ексгумаційні роботи. Він продовжуватиме працювати над цим питанням до кінця свого президентського терміну (це у 2025 році).

Від редакції. Звісно, Дуда молодець, і тут все абсолютно адекватно. Ще палкий привіт тим, у кого «всі поляки нас шантажують». Але пора б і нам задуматись, скільки ще часу ми будемо залишати всім бажаючим для тиску на Україну ось такі козирі, як тема ексгумації тіл. Начебто пора вже закрити хоча б цей пункт у списках претензій.

Деталі – на сайті.
Петро і Мазепа § підтримати

Название источника
Polsat News
Ссылка на материал
https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-09-27/rosja-musi-zostac-skarcona-musi-przegrac-prezydent-stanowczo/
Теги по теме
Украина Польща
Источник материала
loader
loader