Google обмежує створення нових акаунтів у росії
Google обмежує створення нових акаунтів у росії

Google обмежує створення нових акаунтів у росії

Google обмежив створення нових облікових записів для російських користувачів, повідомили державні інформаційні агентства з посиланням на Міністерство цифрових технологій Росії.
Протягом кількох років Google зазнавала тиску в Росії, зокрема за те, що не видаляла контент, який Москва вважає незаконним, і за блокування каналів YouTube російських ЗМІ та громадських діячів після вторгнення Москви в Україну.
"Міністерство підтверджує, що Google обмежив створення нових облікових записів", - цитує "Інтерфакс" повідомлення цифрового міністерства. «Також оператори зв’язку зафіксували значне скорочення кількості SMS-повідомлень, які компанія відправляє російським користувачам».
Google і міністерство не відразу відповіли на запити про коментарі.
У міністерстві заявили, що немає впевненості, що SMS-підтвердження для двофакторної аутентифікації продовжуватимуть працювати, повідомляє Інтерфакс.
"Міністерство рекомендує користувачам сервісів Google створювати резервні копії своїх даних і переходити на використання альтернативних методів двофакторної аутентифікації або на вітчизняні платформи", - йдеться в повідомленні.
Google у серпні заявив, що деактивує облікові записи AdSense у Росії.
Американська компанія припинила показ реклами користувачам у Росії в березні 2022 року та призупинила монетизацію контенту, який експлуатував, заперечував або потурав війні Росії в Україні.
Він заблокував понад 1000 каналів YouTube, включаючи спонсоровані державою новини, і понад 5,5 мільйонів відео.
Останніми місяцями на платформі відеохостингу Google YouTube у Росії було зафіксовано зниження швидкості. Російські законодавці звинувачують у уповільненні нездатність Google оновити обладнання, про що компанія та технологічні експерти заперечують.
Источник материала
loader
loader